Огромната диамантена империя, която трябва да наследи Наталия Гуркова след смъртта на съпруга си Джордже Михалевич, засега остава мираж. Вдовицата на убития бизнесмен не разполага с голяма част от финансите му. Причината е, че в ЮАР тече разследване. По информация на "България днес" се търси каква е връзката между бизнеса на Михалевич и убийството му.

Затова се проверява и всяка възможност дали придобити по престъпен начин пари са в основата на покушението. Не е ясно и какво се случва в момента с диамантените бутици на Михалевич. Самата Гуркова изрично подчерта, че тя не се занимава с оставения след смъртта бизнес на съпруга. Не се знае кой точно е поел делата. Факт е обаче, че Наталия не разполага с достъп до банковите сметки на убития си съпруг.


Гуркова и двете й деца са в България, наследниците на Михалевич учат в българско училище, а миската е поверила борбата за наследството на мъжа й на своята свекърва. Преди няколко месеца "България Днес" разкри, че по всяка вероятност Джордже Михалевич е ликвидиран заради бизнеса си с диаманти. Това обяви тогава Чад Томас, следовател от Дирекцията за икономически престъпления Йоханесбург. Високопоставеният служител в полицията бе категоричен, че именно бизнес делата на Михалевич са коствали живота му.

Съпругът на Наталия Гуркова е собственик на две големи компании, занимаващи се с търговия на диаманти в Йоханесбург. Именно конкуренти в добива и търговията със скъпоценните накити са основните заподозрени за покушението. Самият бизнес на Джордже е легален по документи, но разследващите проверяват всички, с които е имал общи начинания. Чад споделя, че основната версия, по която работят разследващите, е, че мъжът на Гуркова е поръчан от чужбина. Докато чака новини за разследването, Наталия се опитва да продължи живота си без Джордже