Има ли нужда да ви я представяме?! Наталия Кобилкина е родена в Русия, в семейството на потомствени лекари.

Твърди, че от малка е забелязала, че повечето човешки проблеми, включително и болести, се появяват от проблемите със самооценката и нарушените взаимоотношения с околните. Затова тя много искала да стане психолог.

По-късно завършила и курсове за личностно развитие. Преподава от 9 години, като вече води курсове в няколко държави. Твърди, че през тях са минали над 2000 души, които са променили живота си към по-добро, пише ''Всеки ден''.

В началото на лятото Наталия дава съвети кога е най-подходящо да се започне романтична връзка и кой трябва да поеме инициативата - мъжът или жената.



- Г-жо Кобилкина, в началото на лятото сме. Това ли е най-добрият сезон за започване на интимна връзка, или по-скоро ще направим грешка, ако точно сега се доверим на хормоните?

- Да, това е най-прекрасният период за любовта, за срещи, за привличане и за нови приключения. През пролетта тялото се събужда и действително хормоните в тялото ни започват да бушуват, започваме да се оглеждаме за подходящ партньор, да търсим интимност, ако тя липсва в живота ни. Естествено, едва в края на есента ще сме наясно дали човекът, когото сме открили, е най-подходящият за нас. Не всички връзки, създадени през лятото, могат да оцелеят. Това обаче не бива да ни обезсърчава в търсенето на любовта и най-подходящия партньор.

- Вие твърдите, че жената е тази, която избира мъжа. Какво обаче бихте посъветвали дамите, които държат обектът на техните желание пръв да поеме инициативата?
- Бих ги посъветвала да се научат да бъдат по-активни и да действат. Поне да излязат на улицата и да започнат да се усмихват на мъжете. Няма такова нещо като старомодна дама - когато тя е влюбена, трябва да покаже своите чувства. И не на последно място - да позволи на мъжа поне малко да се погрижи за нея, да я поглези.



- Има и мъже, които също се притесняват да споделят чувствата си. Защо? От какво се страхуват?

- Мъжете много често са наранявани от нас, жените. Ето защо те вече предпочитат да не правят нищо, за да не се почувстват измамени отново или отхвърлени. И на тях бих казала обаче, че не бива да се отказват. Защото там някъде е тяхната любима жена. Просто трябва да я открият.

- Какво мислите за организираните „Бързи срещи"? Възможно ли е човек да открие половинката си в един разговор от 6 минути например?
- Да, разбира се. На тези срещи хора отиват с огромно желание. Те са готови да открият своята половинка в живота. Или иначе казано, нормално е, когато имат тази готовност и когато видят, че човекът срещу тях им пасва, да му се отдават изцяло след 6-минутен разговор. Ние сме правили при нас т.нар. спид дейтинги и мога да ви кажа, че имаме прекрасно развитие в отношенията на някои двойки. Повечето от тях дори завършват с брак. Така че знам от опита, че това е възможно.



- Да разбирам ли, че има любов от пръв поглед? Или двама души имат нужда от някакво време, в което да се опознаят, преди да изпитат чувства един към друг?
- Категорична съм, че има любов от пръв поглед. Много често ние просто поглеждаме един човек и разбираме, че той е за нас. Просто го виждаме и го усещаме с всяка клетка на тялото си. И след това обаче е важно да имаме смелостта да действаме. Защото много хора се отказват, съмнявайки се в себе си или в това, че човекът срещу тях ще откликне на чувствата им.

- Неотдавна препоръчахте на дамите да си купят „очила за секс". Защо?
- Това беше една публикация в моя профил в социалната мрежа по повод въпрос на жена, чийто партньор обичал да свършва върху лицето й. Написах го в кръга на шегата. Ставаше дума за така наречените очила без диоптри, или както аз ги нарекох „очила за свършване".



- Размерът на пениса и този на сутиена имат ли значение в любовта?

- Зависи. Размерът невинаги има значение. По-важно е дали има химия, привличане, желание, копнеж... Ако тези неща ги няма - тогава и размерът не помага.

- А възрастовата разлика между партньорите?
- Всеки човек е индивидуален. За едни жени е по-хубаво да са с по-големи от тях мъже, а за другите - с по-малки. Същото важи и за силния пол. Любовта не познава граници, раси, възраст и т.н. Когато човек е щастлив и намери онзи или онази, която да споделя чувствата му, тогава възрастта няма никакво значение. Тя не бива да ви спира.



- Трябва ли да се правят компромиси? Например, кога трябва да се сложи край на една връзка? Какво не бива да прощаваме?
- Компромисите водят до едно неудовлетворение. Затова съм категорична, че когато усещаш, че връзката продължава да върви надолу, независимо от компромисите, трябва да се разделиш с партньора си. Стига и той да е на това мнение, естествено. Защото има случаи, в които и двамата усещат, че са дали и са взели максимум от връзката си. Тогава раздялата е неминуема. Не е добре, когато двама души се разделят с кавга и скандали. Ако се получи така, то явно има още нещо, което единият не е получил от другия, или смята, че има още какво да му даде. Няма универсална рецепта. Всеки случай е индивидуален.

- Какво отвращава мъжете и какво жените? Кой са най-лошите черти у двата пола?
- Отвращава ни това, което не приемаме в себе си. Няма лошите черти, просто понякога човек влиза в своята сянка и тогава от болка или страх проявява своите слабости. Но ако ние с любов му помагаме да излезе от тях, тогава той няма да ни показва тези си тъмни страни.