В новия епизод на "Предай нататък" Наталия Симеонова разказва историята на студентът в Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” Димитър, който от малък е с диагноза детска церебрална парализа и това затруднява ежедневното му предвижване.

Димитър се движи с патерица и винаги с придружител, но проблемът му идва от невъзможността да посещава всички лекции, тъй като голяма част от тях са на горните етажи, а достъпът на Митко до там е невъзможен поради факта, че асансьорите във въпросната сграда не работят.

Наталия ще разкаже от екрана какво е необходимо да се направи, за да се изпълни мечтата на момчето и то да завърши висше образование и какво е усещането да станеш пилот от Формула 1.

Водещата ще се опита да направи и още едно чудо -  да върнат усмивките на лицата на две сирачета, преминали през жестоки препятствия, отглеждани с любов, но в много бедни условия.

Нейната специална изненада е вълнуващ ден, изпълнен с много положителни емоции и изненади. 

За финал екипът на предаването ще запознае зрителите с жител на с. Крушето, който преди време преживява злополука, а няколко години след това остава и парализиран. Митко е бивш спортист с непоклатим дух и воля за оцеляване. След редица операции, той успява да раздвижи ръцете си, но краката му  остават неподвижни за цял живот. Мъжът обаче мечтае  да не стои затворен между четирите стени на дома си и да успее да излезе извън вкъщи.