Наталия Симеонова е родена на 10 февруари 1970 г. в Плевен.

Завършила е журналистика в Софийския университет, пише blitz.bg.

Преди да стане водеща на „Море от любов”, тя е работила в БНТ, както и в Нова телевизия.

- Наталия, през последните няколко години съдбата ти нанесе доста удари, най-вече по линия на раздялата ти с Денис Ризов. Кажи ми как се чувстваш към днешна дата, какво се случва в живота ти?
- Като изключим раздялата ми с Денис, искам да ти кажа, че не бих се оплакала от съдбата през последните си години. Да, това е нещо, което наистина преживях трудно и дори първата ми мисъл тогава беше да се откажа от работата си, защото тя е свързана именно с емоционалните проблеми на хората, а аз самата се чувствах доста нестабилна в един период от време.

Струваше ми се доста абсурдно да продължа да се занимавам с подобен род проблематика, но тогава намерих подкрепата на много мои близки хора, включително и на самия Денис, с когото дискутирах също тази тема.

Всички те ме увериха, че не бива да се затварям в себе си, че не бива да се изолирам от колегите си, от работните си ангажименти и, слава Богу, не допуснах тази грешка.

И сега категорично мога да ти кажа, че преживях абсолютно кризата от раздялата ми с Денис и съм един щастлив човек.

- Не мога да не те попитам за мъжа до теб, за Емил, с когото ти преди време започна връзка?
- При мен има промяна в това отношение. Да, през 2009 г. наистина имах връзка с Емил, но с него се разделихме по мое желание, защото той беше по-малък от мен, разминавахме се на емоционално ниво, но искам да ти кажа, че той винаги ще остане много скъп за мен човек, мой приятел. Все пак аз прекарах 4 години с него, но просто нямаше перспектива, нямаше линия на развитие в отношенията ни. Той със сигурност не е човекът, с когото бих могла да създам семейство, или пък този, от когото бих могла да родя деца, макар че вече мина достатъчно време и не се надявам тепърва да имам още деца.

Но, Бог знае... историята предлага и такива случаи, например Мадона е родила на доста късна възраст. В момента няма нов мъж в живота ми.

- Наталия, а верен ли е слухът, че се изнасяш от къщата си в Панчарево, защото от финансова гледна точка ти е непосилна поддръжката й?
- Никога не се е налагало такова нещо. Финансови проблеми нямам. Да, къщата, в която живеем с дъщеря ми Вики, е прекалено голяма за нас двете и това е може би единственият проблем. Бихме могли да живеем в много по-малко жилище, но пък от друга страна майка и татко винаги са наблизо, често ни гостуват. Не е истина, че се изнасяме, а и това е домът на Вики, която не желая да травмирам. Напълно допустимо е иначе някой ден да се изнесем, да сменим жилището, да живеем по в центъра, например когато тя стане гимназистка.

- Преди броени месеци НАП направиха данъчна проверка на всички по-луксозни имоти у нас. Ти изряден данъкоплатец ли си? Вероятно и над твоята къща е кръжал хеликоптер?!
- Денис много ми помага във всички такива дела. В смисъл такъв, че аз съм малко скарана с администрацията, но винаги съм била изряден данъкоплатец. Хеликоптер кръжа и над нашия район, но ми направи впечатление, че се застоя и над една къща, която скоро построиха непосредствено до квартала. Къщата е по-голяма от целия квартал, в който живеем. Даже ние му викаме Двореца заради мащабите. Къщата, или по-скоро палатът, наистина е много красив, да е жив и здрав собственикът й, аз доколкото знам, в нея живее само едно семейство!

- Знам, че с Денис сте разделени, но не и официално разведени. Той помага ли ти финансово не само за Виктория, но и за къщата?
- Да, не сме разведени и да, помага ми за всичко. Всъщност стана ми много обидно, когато прочетох в пресата как той не помагал, как ни изоставил с Вики, което е и много грубо, и много грозно спрямо него. Денис просто не е спирал да ни помага!

- Когато се разделяте с Денис, дъщеричката ви Виктория е едва на 6 годинки. Какви думи успя да намериш, за да й обясниш отсъствието на баща й?
- Истината е, че в мига, в който аз се успокоих и си стъпих на краката и спрях да плача и да страдам, Вики също се успокои. Мина време от този момент. Спомням си, че първите месеци след раздялата ни с Денис аз приемах цялата ситуация доста тежко, тогава и тя си поплакваше с мен, и тя задаваше въпроси, изясняваше си ситуацията. Аз положих много усилия да не я настройвам агресивно спрямо никого – нито срещу момичето, в което Денис се беше влюбил, защото тя не е виновна за нищо, нито към него, защото такива неща се случват. Просто й обясних, че ние сме големи хора, които много се обичат и винаги ще се обичаме с тати, но той се е влюбил много в едно момиче, с което може би ще заживее, с което може би ще създаде семейство.

- Знам, че в тези трудни моменти неотлъчно до теб те е подкрепяла твоята кума и приятелка – вдовицата на боса на ВИС 2 Георги Илиев – Мая. Всъщност как се получи това приятелство между семействата ви, каква е историята?
- Приятелството ми с Мая се случи по много странен начин. Ние се запознахме покрай една обща приятелка - Соня Васи, която живееше в Лос Анджелис. По време на едно наше гостуване с Денис при нея в Щатите, Мая и Жоро също бяха в Лос Анджелис и така се запознахме. След което, прибирайки се в България, Мая беше започнала да прави собствен салон за красота, беше чула от Соня Васи колко добър организатор съм аз, колко съм дейна и работлива. Мая ми се обади, за да ме помоли да й помогна за салона, да тичаме заедно по майстори, по архитекти, дизайнери и т.н. В този период двете много се сближихме, започнахме да се виждаме и като приятелки.

Покрай нашето приятелство пък Жоро и Денис също успяха да се сближат, но Денис винаги е подчертавал, че никога не е имал никаква обща работа с Жоро. Никакви общи бизнес проекти – нещо, за което също се писа. Ние имахме просто една изключително сърдечна, топла и приятна приятелска връзка с тях, абстрахирани напълно от всякакви бизнес занимания. Жоро беше много щедър, много широко скроен човек. На няколко пъти са имали с Денис ситуации, в които Жоро му е предлагал да се включи в различни негови проекти, да финансира нещо, но Денис е стоял винаги настрани от това, за да има самочувствието, че се справя с нещата си сам.

- Къде те завари вестта, че Георги Илиев е убит? Какво помниш около този момент?
- Имам за съжаление много ясен спомен за този момент. Тогава се връщах от един рожден ден във Военния клуб, беше 25 август. Даже оставях с колата пред кооперацията, в която живее Евгени Минчев, който също присъстваше на партито. Точно го оставях, когато срещнахме някого, който ни каза: “Чухте ли какво е станало преди малко? Убили са Жоро Илиев”.

Аз изстинах! Спомням си само, че как казах “чао” на Евгени и тръгнах. Първата ми мисъл беше да тръгна към мястото, на което това се е случило – към морето, към Слънчев бряг. Следващият момент си дадох сметка, че Мая е в София. Набрах я по телефона, разбрах, че вече си е вкъщи, тръгнах към квартала, отидох у тях и... беше наистина ужасно мъчителна ситуация. Мая беше в тотален шок, който продължи много дълго време.

Шок, който продължи и за всички близки на Жоро, включително и за мен. Това беше много голяма загуба за мен... аз три месеца преди това се бях разделила с Денис, а сега и този удар. Беше много мрачно и страшно време.

- Наталия, какъв човек беше босът на ВИС 2 Жоро Илиев?
- Беше Кралят-Слънце! Той беше най-широко скроеният човек, когото познавам. Излъчваше сила и мощ, и в същото време беше изключително земен човек. Жоро беше колекционер на усмивки и духовитост, обожаваше хората около него да са усмихнати, остроумни, да проявяват самоирония, не можеше да се примири да те е виждал веднъж в разположение на духа и в следващия момент ти да си потиснат по някакъв повод.

Правеше всичко възможно да поддържа духа, това много му се отдаваше, защото той самият имаше изключително чувство за хумор, страхотна енергия, изключително влюбен в живота. В същото време обаче не правеше всичко възможно, за да запази своя. Някак си не умееше да живее като мишка, той беше твърде голям, за да се пази много активно.

- А каква стана Мая Илиева след смъртта на съпруга си? И има ли прилики между нейната личност и писанията по адрес на жените, които се женят за подземни босове – т. нар. мутреси, които едва ли не по цял ден обикалят SPA центрове и работят върху себе си?!
- Аз всъщност не мисля, че Мая някога е вниквала точно в това с какво се е занимавал Жоро, така, както и аз съм отказвала да вниквам в тези неща. Когато имаш връзка с някого на емоционално ниво, някак си не вникваш в дълбочината на всички сфери на дейности и бизнес отношения. Иначе Мая винаги е била една и съща – изключително силна и борбена жена е. Жена, която с размах се справя самостоятелно с живота, има си свои собствен бизнес.

Мая е много надарена от природата що се отнася до умения в сферата на вътрешния дизайн и ако някой ден реши, тя спокойно би могла да работи като вътрешен дизайнер – казвам го и се подписвам с двете си ръце под това твърдение. А също тя е и най-елегантната жена, която познавам! Има класа в нея, това не опира само до парите.

Има много жени, които разполагат с пари, но нито една, която може да се мери по стил или по класа с Мая. Бих могла може би да спомена още най-много 2 или 3 жени, като една от тях е Адриана – нейната най-добра приятелка, също много класна и фина жена.

- А споделяла ли ти е някога Мая като на добра приятелка дали има намерението отново да мине под олтара?
- Не сме говорили на тази тема, а и това е въпрос, който аз не бих й задала, защото е прекалено деликатен. Доколкото я познавам обаче, защото ние много си приличаме, тя ще остане вярна по всички възможни начини на Жоро, защото Мая много го обичаше и е човек с изключително достойнство. От уважение към паметта му, към собственото си достойнство... Разбира се, Мая е изключително млада жена и аз искрено й пожелавам да й се случат още безброй красиви любови, което е редно и което трябва да стане, но по един или друг начин тя ще остане вярна на Жоро.

- Преди няколко месеца битуваше следната клюка – че Мая Илиева е новата тръпка на Денис?! Да не говорим, че преди около три години беше написано и за афера с Албена Денкова, която съвсем наскоро роди момче на Максим Стависки. Как гледаш на това? Изобщо как се отнасяш към шокиращите писания, които си чула или прочела във времето за себе си?
- Ще ти кажа нещото, което наистина успя да ме шокира във времето, защото аз не съм толкова чувствителна на тема мен и Денис, тъй като драмата, която ние изживяхме, не е от най-големите житейски драми, които могат да се случат. Но от убийството на Жоро вече минаха цели 6 години – не можеш да си позволиш да сложиш на първа страница във вестника си снимката на един убит човек!

Това е нещото, което невероятно ме шокира, до степен дори на физическа болка. Аз, поглеждайки тази снимка, изпитах физическа болка и първата ми мисъл беше – Боже, какво ли изживява Мая, когато го е видяла?!? Не може да се спекулира с подобна мъка, не може да се превръща в продажба и печалби толкова дълбоко лична драма! Колкото до спекулацията за Денис и Мая (смее се – б.а.) – това е просто забавно.

- Кои известни личности са били твои гости в „Море от любов”? Сещам се за Бойко Борисов, Димитър Бербатов, Преслава...
- Всъщност Преслава беше нашето оръжие в това предаване, защото към нас се беше обърнал един мъж, който ни изпращаше към момичето, което обича, тя пък на свой ред обожава певицата. И стана така, че Преслава беше човекът, който съобщи на жената, че е героиня в „Море от любов”. По същия начин и Азис е бил оръжие в предаването за едно момиче, което го обожаваше.

Спомням си, че въпросната девойка пищя и подскачаше в буса, който целият се клатеше, защото преди това аз й съобщих, че е героиня в „Море от любов” и в момента, в който тя се качи вътре и видя Азис, тя полудя. В предаването е участвал и Васко Василев, и то два пъти. Първият път той ни беше изпратил при дългогодишната си приятелка Памела Никълсън, а вторият път беше с покана за творчески дует с Лили Иванова. Така че и Лили Иванова е била героиня в „Море от любов”. И си спомням, че беше много трудно, защото ние трябваше да й предадем посланието от Васко Василев и тя трябваше да е изненадана, а никой не може да изненадва Лили Иванова.

Просто не можеш да влезеш в кооперацията, в която живее, просто защото е заключена, а долу има и портиер, който не би те пуснал, ако нямаш предварителна уговорка. Наложи се да прибегнем до услугите на колеги от bTV, които я излъгаха, че ще й правят снимки за участие в сутрешния блок, за да очаква тя телевизионен екип. За да може все пак да я има изненадата. Тя се шокира в първия момент, успяхме да я изненадаме, но после беше безкрайно щастлива, че поканата е именно от Васко Василев. След което двамата наистина направиха дует – в зала 1 на НДК на песента „Осъдени души”. Беше фантастично.

- Аз си спомням и за друга запомняща се ситуация с популярен гост – става дума за участието на Ивана в края на миналата година, която с появата си успя да сбъдне цели две мечти на 10-годишната Василка, болна от церебрална парализа – да е героиня на „Море от любов” и да види любимата си певица на живо.
- Да, това предаване също предизвика голямо вълнение, наистина. Ивана успя да направи този миг за малкото момиченце действително незабравим. Аз разбрах дори, че Ивана е оставила телефона си на майката на детето, както е взела и нейния, но аз искам да ти кажа, че аз тогава останах приятно поразена от Ивана. Защото й звъннах с молба да запишем видео, в което тя да отправи послание за 10-годишната Василка, а тя реагира толкова сърдечно, каза ми: „Моля ти се, как ще записваме послание, ще отидем там на място в селото, за да го зарадваме хлапето”. Точно така се изрази, а аз и сега настръхвам от този момент, много добър и топъл човек е Ивана.

Интервю: Анелия Попова

Снимка: Bulphoto