Рок-динозаврите от Nazareth все пак ще направят турнето си в Русия, тъй като най-накрая намериха вокалист.

Наследникът на отказалия се по здравословни причини Дан Маккафърти се нарича Линтън Осборн. В новия си състав Nazareth ще изнесат 4 концерта в периода 14-21 април - в Санкт Петербург, Екатеринбург, Уфа и Москва.

Осборн е 41-годишен и, разбира се, шотландец като колегите си. На официалния сайт на Nazareth се отбелязва, той е впечатлил останалите членове на бандата не само с певческите си способности, но и с харизмата си. За назначаването на Осборн е дал благословията си самият Маккафърти.

Самият Осборн разкрива, че е многогодишен фен на групата. "Това е като сбъдната мечта - да пея с моите идоли. Избирането ми бе като да спечеля от лотарията, но още по-яко!", казва новият вокалист, който в свободното си време тренира кикбокс.

Случаят не е единственият, когато фен на дадена рок-банда става неин вокалист. Томи де Карло на 42-годишна възраст става вокалист на Boston, след смъртта на Брад Делп през 2007 г. Тим "Изкормвача" Оуенс пък в продължение на 6 г. замества кумира си Роб Халфорд в Judas Priеst, пише БГНЕС.