Изложбата с фотографии „Събитията на зрителите през 2015”, запечатала най-интересните новини - дело на зрителите и репортерите на БНТ2, бе открита днес в Националния дворец на културата (НДК), където ще остане до 18 януари, преди да продължи своеобразното си турне.

Главният продуцент на новините на БНТ 2 Мариета Фидосиева, зам.-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов и водещата Филипа Иванова, които бяха поздравени от директора на НДК Мирослав Боршош, представиха експозицията.

За втора поредна година БНТ2 събира в снимки и текст най-интересните събития, моменти и разкрития на своите репортери и зрители в фото обзор на случилото се през изминалите 12 месеца.



Кадрите показват разрастването на кампанията на новините на БНТ2 “Купувам българско” и приноса й към по-лесния достъп на българските производители до търговските вериги, както и редица репортерски разкрития през годината: схемата за продажба на органи в сайтове за колективно пазаруване; незаконните автогонки в София и страната; фалшивите продукти в магазините; незаконните сметища и много други.

Изложбата тръгна от Русе на 14 декември и след това ще премине през всеки един от регионите, където БНТ2 има центрове - Пловдив, Варна и Благоевград.