Директорът на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош се срещна с Негово Превъзходителство Раджеш Сачдева, посланик на Индия в България. По време на разговора двамата договориха НДК да е домакин на Световния ден на йогата - 21 юни, който беше обявен през 2014 г., след като Индия внесе резолюция в ООН.

Н. Пр. Раджеш Сачдева увери Мирослав Боршош, че се очаква над 5000 души да посетят събитието в София. Директорът на НДК беше категоричен, че Дворецът е отворен за всяко начинание, което подпомага личностното израстване и междукултурния диалог. Той подчерта и способността на йогата да сплотява обществата и да възпитава взаимно уважение, цитирайки генералния секретар на ООН Бан Ки Мун.

Мирослав Боршош и Н. Пр. Раджеш Сачдева обсъдиха и възможностите НДК да се включи с база и експертен капацитет при производството на индийски продукции в бъдеще. По време на срещата бяха коментирани още потенциални възможности за представяне на индийската култура и цивилизация в рамките на събитията, които НДК организира през тази календарна година.