Отнетият боксов лиценз на Кубрат Пулев за щата Калифорния не е единствената причина за това българските фенове да не могат да се насладят на мач между него и световния шампион Антъни Джошуа на 1 юни в “Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк. Както е известно, британецът си търси спешно нов съперник, след като Джарел Милър даде положителна проба за допинг. Кобрата бе един от 16-те боксьори, с които мениджърът на Джошуа Еди Хърн проведе предварителен разговор. Той обаче получи отрицателен отговор от промоутъра на българина - Боб Аръм.

Днес американските медии разкриха още една причина за невъзможността да има мач Джошуа - Пулев. Тя е здравословна и е свързана с аркадата над веждата, която Кобрата получи в мача с Богдан Дину. Оказа се, че според правилата на Атлетическата комисия на щата Ню Йорк трябва да мине определено време от заздравяването на подобна тежка рана, за да получи лиценз за битка на територията му. Темата с целувката между Кубрат Пулев и американската журналистка Джени Суши продължава силно да вълнува хората у нас. Братът на Кобрата – Тервел Пулев, ще бъде специален гост в студиото на BOEC.BG тази неделя. В интервюто той споделя, че навсякъде хората около тях обсъждат този казус.

"В интерес на истината ми звъняха юристи, високопоставени лица, които са били в правителството, били са и заместник-министри, хора, които за запознати с правото, имат контакти отвъд океана. Хората смятат, че Кубрат не е защитен добре юридически и те искат да помогнат. Всеки изразява по някакъв начин желанието си да помогне, със съветите си най-малко. Тази ситуация ми показа хората колко много искат да помогнат и как за тях – аз и Кубрат, ги представляваме", споделя Тервел Пулев.

Припомняме, че заради въпросната целувката, Кубрат Пулев е с временно спрени права от Атлетическата комисия към щата Калифорния, докато се разглежда случая. Заседанието е насрочено за 14 май. Тервел Пулев не крие, че история им носи освен чувството за подкрепа и солидарност от страна на обкръжението им, но и голяма доза хумор и комични моменти.

източник: Спортал