Празнуват Младен, Млад, Младенко, Млада, Младена, Младенка, Младка. Името Младен има български произход и означава младенец, млад.

Луната е в знак Козирог. В 08:54ч настъпва новолуние. Първите минути след събуждане от сън във времето на новолунието е важен момент за настъпващия месец. Ако сте сънували, че се усмихвате, целия месец ви очакват само позитивни работи. Отложете делата, които изискват посещение на кабинети и офиси на органите на властта, държавни институции и финансови ведомства. Отложете и всяка романтика и любовни дела. Не е подходящо за годеж и бракосъчетание, за семейни вечеринки. Твърде неблагоприятно може да се окаже преместването на ново място. Не поемайте нова длъжност.

Отложете и дела свързани с организационни въпроси. Уязвими са костите, кожата, коленете. Всяко тяхно натоварване може да доведе до вреда. Добро време за лечебно гладуване на Раците и Телците. В храненето си използвайте екологично чисти продукти, намалете количеството на сладкото. Лъвовете са длъжни да пазят сърцето си. За подобряване на кръвообращението се препоръчват горещи вани и душове. Кожата да се овлажнява с тонизиращи средства. Особено трябва да отделят внимание на подхранването на кожата въздушните знаци - Близнаци, Везни и Водолей. Мислите на хората сега са устремени към практичната страна на живота. Но ако човек не види незабавни резултати, губи търпение и допуска грешки.

1 лунен ден – Понякога първото лунно денонощие е твърде кратко – само няколко минути, но то е много важно, тъй като точно тогава се залага своеобразната програма за целия предстоящ лунен месец. Това е едни магически миг от лунния месец. Всички желания, загатнати в този момент се сбъдват и всичко набелязано има значителни шансове да се осъществи. Това е чисто, светло, много благоприятно по своята енергия лунно денонощие. Затова бъдете много внимателни в помислите си. Ако случайно (не нарочно) в този момент пожелаете зло на някого – това ще се обърне срещу вас.

Постарайте се преди да заспите, да мислите само за хубави неща и да програмирате себе си за предстоящият месец да осъществите най-чистите и съзидателни планове и надежди.

Сънищата в първото лунно денонощие като правило са тежки. Ако ви се присъни нещо хубаво – това ще ви донесе радост, а на лошите сънища в повечето случаи не трябва да се обръща внимание и ако вие не се концентрирате върху тях, те ще си отидат, ще се разпаднат сами.