На 22-ри април /неделя/, от 21:00 часа, по-известният, като поп артист Стратия ще представи самостоятелен концерт в две части на сцената на Студио 5 в НДК.

Програмата, подбрана от музиканта ще бъде изпълнена изцяло акустично. В първата част ще прозвучат класически произведения за пиано от Шопен и Лист. Във втората част ще прозвучат акустични версии във формат пиано и глас на авторски песни на Стратия, както и няколко евъргрийни от световната поп музика. 

Стратия е дипломиран класически пианист със сериозни концертни изяви в творческата си биография. Бил е солист и камерен изпълнител в много национални и международни форуми и конкурси - в България, Европа и САЩ. Стратия е изсвирил по-голямата част от всичките 32 сонати за пиано на Лудвиг ван Бетовен, много концерти за пиано и оркестър, както и редица пиеси от съвременни автори.

Значимо място в концертните му програми имат клавирните произведения на Фредерик Шопен и Ференц Лист."Този път съм включил и Моцарт в концертната програма. Преди  романтиците Шопен и Лист, ще изсвиря една от най-значимите пиеси на Моцарт. Концертът е поредната възможност за мен за  най-същинското изразяване на моя музикален свят. Класическата музика е моето небе и моята земя. Когато говорим за стойности, предпочитам да се занимавам с абсолютните такива. Това ме кара да мисля и развива сетивата ми. А преди да получиш отговорите на милионите въпроси, които задават с музиката си майстори като Моцарт, Шопен и Лист, трябва доста години да се потрудиш. Особена тръпка за мен е и втората част на концерта, в която ще изпълня акустични класически версии на моите авторски песни. Нямам търпение след толкова работа да споделя всичко това с тези, които ще дойдат да ме слушат". Това сподели артистът няколко дни преди концерта. В момента Стратия работи по ново парче, което е в стил progressive house и е със заглавие "The man from the Moon".

Вход – 10 лв. Билети на касата на НДК, www.ticketstream.bg, www.eventim.bg, www.ticketplus.bg, както и на касата в Студио 5 преди началото на събитието.