Доктор Неделя Щонова избухна срещу спекулациите, че няма да бъде част от предаването „Преди обед“ от новия сезон през есента. Лекарката изрично уточни в социалните мрежи, че вече е подписала договора си с bTV и зрителите отново ще могат да я гледат. Чаровнат брюнетка се ядоса и заради стотиците фалшиви рецепти, които заливат интернет уж от нейно име и лекуват всичко. Телевизионерката призова почитателите си да не вярват лековерно на всичко, което четат и което уж носи нейното име.

"Що за медийна култура е да се пишат и съчиняват съвети и рецепти, които никога не съм давала?! Рецепти с банан за прочистване на бял дроб, моята супер диета с магданоз, свръхрецепти за пречистване на организма с куркума, диета от смокини за изцяло ново тяло, при това само за две седмици или пък светкавично стопени мазнини единствено с ябълков оцет. А също и най-силна рецепта за пълен детокс на черния дроб. Само за 7 дни.

Подобни "информационни пропадания" са нелепи. Не приемайте, моля ви, с охота и безкритично, такива лъжливи "рецепти подаръци" и "образцови примери". Никога не съм давала подвеждаща информация. Вярвам в научно обоснованата теза и фактология.
Сега, просто ми е интересен процесът. С какъв акъл сядаш и започваш да пишеш: Лекарството на Неделя от вода, мед и банани, прави щит на белия дроб срещу Covid 19. Лимонадата на Неделя за отслабване...Рецептата на Неделя за вталяване, която преобърна живота й..

Български охлюви съдържат бактерия, която лекува епидемията от рак. Синеоката невроложка на прага на нервна криза, заради рокади в телевизията….И накрая ще завърша оптимистично.“Духът на здравето” продължава. Подписах си договора с bTV още миналата седмица", написа Щонова във Фейсбук.