Когато дрескодът не е толкова ограничаващ, алтернативите за носене на костюм са много.

Вижте съветите на Harper's Bazaar и научете как да направите правилния избор, що се отнася до негово величество „Костюмът”.

Възрастта е без значение.

Ан Хатауей

20-те

Смеси и съчетай. На тази възраст понятието „Костюм” може да побере в себе си комбинации от рода на тесни дънки и блуза, съчетани с елек до дънкова пола, дълъг, втален потник и късо якенце.

Поиграйте си. Съчетайте „половете”. Официалната риза с надиплени ръкавки ще изглежда прекрасно в комбинация с шал. Ако носите вталено сако, съчетайте го с блуза с надиплена яка.

Добавете цвят и блясък, за да вдъхнете живот на визията си. Подберете аксесоарите си така, че да придадете на сериозния си вид младежка дързост.

Джой Брайънт

30-те

*Снимка: Getty Images/ Guliver

Ако фигурата ви го позволява, панталон с ръб или пола е точният избор според модните тенденции. За тези, които предпочитат падналото дъно, експериментирайте с панталон, вдъхновен от мъжкия гардероб. Но все пак подчертайте нежността си с топ на харбалички или високи токове.

Бъдете смели при избора на яке. Заложете на дълго сако, за да „съживите” вида си.

Развихрете въображението си с животинска щампа или малко метален блясък, за да придадете веселост на вида си, докато поддържате изтънчената нотка в облеклото си.

Подберете аксесоари с игриви орнаменти, като например обувки на платформа с отворени пръсти.

Кира Седжуик

40-те

*Снимка: Getty Images/ Guliver

За да изглеждате консервативни и изискани не е нужно да бъдете ограничени или старомодни в избора си.

Развихрете се, но бъдете изискани. Има редица варианти да подобрите сериозния си външен вид. Заменете якето с широко наметало с колан.

Панталони от скъпа материя, поли с бродерия, ефирни блузи и изискани сака - всички те изглеждат страхотно и модерно... но само ако добавите част от своя блясък и женственост.

Когато съчетавате материите се стремете да са от една цветова гама. Заложете на аксесоарите, за да добавите нови цветове.

Иман

50-те

*Снимка: Getty Images/ Guliver

Дрехите в основни цветове са стандарт, но качеството и видът са от главно значение. Искате комплименти, а не излишно ласкателство, затова изберете хубава материя и кройка по тялото, за да постигнете удобство във вида си, който е простичък, но изтънчен.

Въздържайте се при избора на цвят - черен, бял и сив са препоръчителните цветове.

Заложете на най-женствените тоалети - блуза съчетана с шал в комбинация с вталена пола или панталон.

Тънкият пуловер комбиниран с вталено яке е ключът към женствеността. Уверете се, че плетката на пуловера не е прекалено груба.

Аксесоарите добавят стил към вида ви. Изберете класически варианти с по-разчупени детайли, малко блясък никога не е излишен.

Каролина Херера

60-те

*Снимка: Getty Images/ Guliver

Стремете се към традиционната кройка, но с няколко подобрения - като например сако с допълнителен аксесоар или „звезден” обем в ръкавите или роклята.

Смесвайте материите. Облечете блузка от шифон под елегантното сако, завършете тоалета с пола от мек вълнен плат.

Не се страхувайте от цветовете, но експериментирайте с мярка. По-ярките тонове изглеждат великолепно в съчетание с основните цветове.

Инвестирайте в ултралуксозни аксесоари и те ще ви се отплатят. Придържайте се към класическите форми в тъмно кафяво и черно, които са в унисон с всяка дреха.

Лий Радзивил

70-те

*Снимка: Getty Images/ Guliver

Независимо дали носите сако с панталон, или с пола, или рокля със сако, стремете се към качество, изисканост и чистота. Всичко опира до хубавите материи и точния размер.

Подчертайте фигурата си. Избягвайте широките тоалети. Стремете се талията ви да е добре подчертана и костюмът ви да ви е по мярка.

Цветовете трябва да са семпли. Не прекалявайте с украшенията. Когато добавяте блестящ детайл към вида си се уверете, че останалата част от аксесоарите ви се придържат към основния цвят.

Ако имате купища костюми в гардероба си, не се страхувайте да създадете нови комбинации от вече наличните такива. Ще наберете голяма скорост с тях. Просто се уверете, че цветовете са в един тон.

Вижте снимки:

Дами в костюми:

*Ан Хатауей

*Тейлър Суифт

*Джесика Алба (Снимка: Getty Images/ Guliver)

*Хали Бери (Снимка: Getty Images/ Guliver)

*Лейтън Мийстър

*Кейт Мос

*Риана

*Джулия Робъртс (Снимка: Getty Images/ Guliver)

*Уинона Райдър (Снимка: Getty Images/ Guliver)

*АннаЛин МакКорд (Снимка: Getty Images/ Guliver)

*Оливия Уайлд

*Алекса Чънг

*Каролина Куркова (Снимка: Getty Images/ Guliver)

*Лара Бингъл (Снимка: Getty Images/ Guliver)

*Ева Лонгория

*Кейт Бланшет

*Ели Голдинг 

*Фърн Котън

*Елън Баркин

*Дри Хемингуей и Пикси Гелдоф

Вижте фотогалерия: Дами в костюми

Вижте видео: