Преди 4 години Нели Хаджийска, водещата на “Търси се”, застава в кабинета на доктор Георги Стаменов в София с микрофон в ръка и оператор и му задава въпроси.

Не помни какви, но още когато го вижда, е сигурна, че той ще й помогне.

По това време Нели има два спонтанни аборта. И наистина, доктор Стаменов прави възможна бременността й. Тя се подлага на метода инвитро и още първият опит е успешен.

Ето така с усмивка една от най-усмихнатите тв водещи разказва как преди година и три месеца се ражда първото синът й Тодор.

Сега си е наумила след няколко месеца пак да отиде при доктор Стаменов, за да планира втората й бременност.

Сега обаче заедно с другата водеща на шоуто - Меги Димчева, снимат епизодите от новия сезон. Първото предаване е днес по Би Ти Ви, а Хаджийска се връща на екрана в добра форма и отслабнала с 8 килограма.

Постига го за два месеца с разделно хранене, много вода и 3-часови разходки с Тод - така гальовно се обръща към бебето цялото семейство.

“След няколко години борба за дете, една прекрасна бременност и 11 месеца кърмене отново се върнах в добрата си стара форма”, написа преди дни Нели в личния си профил във фейсбук.

Тази пролет тв водещата спира да го кърми. По това време Тодор вече е захранен с пюрета, а сега яде всичко от храната на големите. Научен е да хапва дори и така полезните киноа и амарант - това са зърнени култури, които се отглеждат най-вече заради ядливите им семена.

Хаджийска тръгва на работа много бързо след раждането. Още на третия месец, когато в студиото взема и Тодор. Причината е, че тогава той не пие купешко мляко, а само майчино.

Този път, със старта на “Търси се”, го поема предимно майката на Нели - Галина Димитрова. Тя ще се грижи за бебето в онези 10-ина дни от месеца, когато вървят снимките на предаването. Това е времето, което Нели и Меги отделят за близките на гостите, а иначе след това в един ден записват 5 предавания. Така реално тв водещата има достатъчно време и за Тод.

“Всички вкъщи сме безкрайно благодарни на майка ми. Да имаш на кого да разчиташ в отглеждането на детето си е богатство.”

Тод и баща му Данаил - облечени и двамата в бяло, си играя на плажа.

Бебето е почти визуално копие на баща си Данаил Хаджийски.

Таткото работи в “Ню имидж” и отговаря за визуалните ефекти на всички хитови продукции, които се снимат в Киноцентъра в София.

И двамата са от София, а първата им среща е в село Кунино преди 6 години. Нели отива на събор там при Мария, най-добрата си приятелка още от първи клас. Към тях се присъединява и братовчед на водещата, който е с Данаил. Той сяда до бъдещата си съпруга и се впускат в оживени разговори. Толкова са си интересни един на друг, че не обръщат внимание на останалите от масата.

И сега са влюбени един в друг и често вечер пускат музика и танцуват. Малкият Тодор ги наблюдава и копира движенията им по детски.

И тъй като имитирането на родителите е съвсем нормално нещо за децата на неговата възраст - той хваща всеки предмет, поставя го на ухото си и казва: “Ало, ало!”

Понякога хвърля щипки от терасата, отваря кремовете на майка си и се маже с тях, а всеки ден - “преподрежда” гардеробите.

“Той е точно такъв, какъвто си го пожелах - буен, див, усмихнат и силно емоционален като мен”, казва Хаджийска.

Тод се опитва да напълни чашата на майка си с бяло вино.

Тодор прохожда на рождения сиден 28 май.

Преди това още от 10-ия месец се движи по дивана, стола или с проходилки и коли. Но сам-самичък - в деня, в който става на 1 година. Половин година преди това се появява първото му зъбче, а днес има над 12.

“Той е единственото същество на света, което може да ме разсмее независимо от това, какво ми се е случило... Искам да го науча да се радва безумно на живота, а всъщност той ме учи всекидневно на това.

Искам да бъде добър човек. Да има характер и да го отстоява и най-вече винаги да има този хъс и това пламъче в очите”, обяснява Нели.