Родена в подбалканското градче Карлово, още от бебе Нели Петкова е закърмена с българската народна музика.

В семейството и винаги са се слушали нашенски песни, което продължава като традиция и до днес. Понеже е потомка на странджанци, целенасочено избира репертоара й да включва основно тракийски песни.

Първата и сценична изява се случва, когато е шестгодишна. Десетилетие по-късно постъпва като ученичка в Национал­ното музикално училище в град Котел. Нели дори твърди, че си почива, докато изпълнява народни песни. Истинска късметлийка е, защото по този начин съчетава релаксирането с професионалните си занимания.
Нели Петкова.

В „Шоуто на Слави“ певицата попада през 2004 година. За съвсем кратко време Нели доказва таланта си и печели не само зрителските симпатии, а и тези на шефа си. Слави е известен със суровия си нрав и това, че обича да се кара на служителите си. С Нели обаче е различно.

Доказателства са няколкото им дуета, които стават абсолютни хитове сред меломаните. Близостта между водещия и певи­цата веднага поражда слухове, че младата дама всъщност е любовница на Дългия. Самата тя категорично отрича това.

Това, че избягва публичните изяви извън „Шоуто на Слави“, кара медии­те да следят под лупа личния живот на вокалистката. Освен с водещия името й е свързвано с Евгени Дими­тров – Маестрото, Борис Солтарий­ски, Виктор Калев и дори бившия мъж на Наталия Симеонова Денис Ризов.

Самата изпълнителка пази в пълна тайна отношенията си с предста­вителите на силния пол. Според запознати обаче отскоро тя има връзка с проспериращ млад бизнесмен. Двамата са засечени да купонясват заедно в популярен нощен клуб в столицата.

По отношение на мъжете певицата е изключително лаконична: „Човекът до мен трябва да е интересен, това е основното ми изискване. Нямам стереотипи, не робувам на клишета. Не мога да кажа, че харесвам определен тип мъж, той просто трябва да ме заинтригува. Скучните мъже ме отегчават. Нямат никакви шансове с мен. Лошите момчета ме привличат“,  споделя Нели Петкова, цитирана от kliuki.bg