Нелина като дете никога не си е мечтала да стане певица, става ясно в новата рубрика “Планета Блиц”.

“Много рисувах и както казват хората: “Неведоми са пътищата Господни”, съдбата е имала други планове за мен и така уж неочаквано вече 25 години ще станат, се занимавам с това. Както всяка работа си има и плюсове, и минуси, но аз имам кратка памет за негативите и гледам да се съсредоточвам върху нещата, които ми предстоят, нещата, които искам да правя, нещата, които днес, тук и сега са ми на дневен ред.”

Певицата признава, че има много неща, които я радват в нейната работа, най-вече любовта на публиката. За нея няма по-голямо вдъхновение, по-голяма радост от това, хората да харесват песните, които изпълняваш, да те канят по участия, да идват и да се снимат с теб:

“Хем позитиви, хем негативи са, когато хората те разпознават и те спират на улицата за автограф. Имало е периоди, в които не съм се чувствала в най-добрата си форма за снимка, но от друга страна съм си мислила: Този човек може един единствен път в живота си сега да ме среща и никога повече да няма тази възможност и затова слагам най-хубавата си усмивка и каквото се получи. Все пак феновете са по-важни от доброто ми настроение на момента.”

Нелина споделя, че хитовете са много хубаво нещо и всеки изпълнител се бори за тях. Казва, че се раждат най-вече с талантливи автори, а някой път стават случайно, но хитовете се правят от публиката, когато тя си хареса дадена песен или даден изпълнител. За нея приятелите са голямо богатство, защото човек без приятели е за никъде.

“Много обичам всичките си приятели и искам да ги поздравя във вашия ефир и искам да им кажа, че много ги обичам и ценя. Любовта пък е най-хубавото нещо в живота на хората. Пожелавам на всички да обичат и да са истински обичани, защото когато човек е влюбен, когато го обичат, той не стъпва по земята, а когато го разлюбят пък се раждат най-хубавите песни, така че пак любовта е виновна за това.