Броени дни след завръщането си от екскурзия до Дубай, в новия брой на “Автограф” гостува Нелина.

Певицата пренася зрителите на това екзотично и същевременно луксозно място и споделя впечатления от видяното и преживяното там.

“На всеки пожелавам да отиде на такова място. Струва си човек да го посети и да види един различен свят с различна култура. С удоволствие бих се върнала отново там, защото много ми хареса, а и останаха неща, които искам да посетя. Но следващия път ще отидем, когато не е толкова горещо. Може би след септември, когато при тях температурите падат до към 20 градуса и е приятно да се разхождаш през целия ден”, разказва Нелина.

Преди да замине за Дубай изпълнителката получи предложение да е водеща на концерта по случай 25 години от създаването на музикална компания “Пайнер”. Казва, че е огромна чест за нея, защото това е една внушителна годишнина.

“Очаквам да се получи едно много приятно събитие, защото първо поводът е страхотен и второ ще бъдем толкова много изпълнители заедно на една сцена. Самият концерт ще е много тържествен и моите очаквания са наистина за нещо стойностно, нещо, което дълги години напред ще се помни и ще се говори за него. А пък пловдивчани само ще съжаляват, че това събитие не се е случило на тяхна територия, убедена съм,” коментира певицата по повод решението на кмета на Пловдив да не се състои концерт на “Пайнер” в Античния театър, пък било то и само фолклорен.

Нелина казва, че е останала много учудена от тази дискриминация, която явно не е насочена срещу фолклора, а най-вероятно срещу “Пайнер”.

“Значи за други може, за “Пайнер” не може, още повече при поет вече ангажимент и действаща реклама. Не мога да си представя, ако се беше случило на някой друг, какъв скандал щеше да се разрази. Това не е нормално поведение за един градоначалник с такова реноме, който ръководи град в сърцето на Тракия. Ти трябва да имаш елементарна култура и да знаеш, че това е мястото, където хората най-много обичат тракийска музика и изобщо българска народна музика. Смешно е да ги лишиш от такова грандиозно събитие,” казва още Нелина в “Автограф”, пише planeta.tv.