При изключителен интерес премина концерта на Нелина в английската столица – Лондон, който събра многобройна публика.

Една от последните песни на певицата - “Българийо, ти майко свята” сложи начало на Есенния фолклорен събор-надиграване и даде тон на цялата музикална вечер, изпълнена с родолюбие и патриотични чувства. Още по-голям колорит придаваха виртуозните изпълнения на българите от трите танцови формации - “Добруджа”, “Златни пендари” и “Мераклии”.

Заедно с Нелина, повече от 4 часа, те не спряха да се веселят и да представят типичните за всеки български край танци. Повлияна от еуфорията, властваща в The Grand Selby Marquee, Нелина се раздаде докрай и изпълни залата с много празнично предколедно настроение.

Вярна на своята страст към пътешествия и опознаване на нови страни, певицата пътува за Лондон със своя син Кристиян, с когото отделиха цели три дни за разходка сред забележителностите на мегаполиса. По настояване на Крис първата спирка от обиколката бе музеят “Мадам Тюсо”, за да се снимат с восъчните копия на любимите му актьори, музиканти и спортисти.

След това турът продължи край Темза, където двамата останаха очаровани от Коледния базар, колелото Лондон Ай и Аквариума.
Парламентът и Биг Бен също впечатлиха Нелина и Кристиян, които си обещаха да се върнат отново в Лондон съвсем скоро, за да видят още красиви места. Двамата не пропуснаха да се насладят на бляскавата Коледна украса по Oxford Street и Regent Street, където витрините на магазините примамваха всички с горещи оферти от Black Friday Weekend.

Организаторът на Есенния фолклорен събор инж. Емил Русанов не скри възхищението си от прекрасното представяне на Нелина и сподели за телевизия “Планета”:

“Благодарим на Нелина не само, че пя и танцува цяла вечер, но и че призова от сцената всички да се включат в каузата, която организираме тук – за набиране на средства за изграждане на българска православна църква в Лондон”.

Инж. Емил Русанов припомня, че следващото голямо фолклорно събитие в Британската столица е на 17 декември и това е Коледния фолклорен събор с участието на виртуозните музиканти от оркестър “Орфей”.