Певицата винаги се е отличавала със своите изпълнения на български фолклор.

Съвсем неслучайно тя е носител на много награди в този жанр, а най-новото отличие, което прибавя към своята колекция е за “Песен на годината”, проведено в рамките на класацията “Фолклорна палитра”. Читателите на Signal.bg дадоха най-силна подкрепа за песента “Слънцето трепти”, която се изпълнява от Нелина.

“Скъпи приятели, бързам да споделя с вас радостта си от страхотния старт на седмицата - класирали сте на първо място в годишната класация на Signal.bg песента “Слънцето трепти” в мое изпълнение! Благодаря ви от все сърце! Направихте ме толкова щастлива!”, споделя вълнението си изпълнителката в социалната мрежа.

На втора позиция се нарежда Емилия с нейната версия на прочутата “Стано, Стано” от общо 34-те музикални изпълнения, достигнали до годишната класация “Фолклорна песен 2016”. В призовата десятка влизат още Райна и МФГ “Годлево” с “Тежко мина младостта”, Галена с “Гергана, пиле шарено”, Яница с “Трите моми”. Сред проектите, впечатлили най-много почитателите на фолклора се нареждат и “Иван Елена тихом думаше” на Преслава и Ивелина Колева, “В китна градина” на Росица Пейчева и Иван Дяков и “Милкина младост” в изпълнение на Деси Слава и оркестър “Орфей”.