В новия брой на “Бащино огнище”, в който акцент е Националният празник 22 септември – Денят на независимостта на България, Нелина е специален гост. Поводът е фолклорната програма на певицата, заснета това лято в старата българска столица.

“Обичам много този град, защото в него има много младежки дух, много млади хора, но и много история. Първите ми впечатления са от детските ми години, когато имах шанса да присъствам на археологически разкопки на крепостта Царевец – незабравим спомен в моето съзнание! Затова сега, някои от новите ми песни държах да снимам в този древен и живописен град”, споделя певицата, пише planeta.tv.

“Седнали ми са терзии” е песен, която Нелина много харесва и избира да е част от новия й репертоар.

“Снимали сме на едно от най-живописните места във Велико Търново - това е улица “Гурко”, от където се открива прекрасна панорама към паметника на Асеневци, към Царевец, а река Янтра прави живописен завой точно в подножието на тази улица”, разказва Нелина.



Певицата снима песента с фолклорната носия на своята баба Стоянка. Прекрасен акцент е оригиналната добруджанска престилка – изключително красива с втъканата бяла дантела.
Още една добруджанска песен снима Нелина във Велико Търново - “Тръгнала е Гана”. Това е специален реверанс към нейните земляци от североизточна България.

“Искам да ви представя най-специалната песен от моя най-нов фолклорен албум “Празник е” - това е “Калоян пирува”. Песента е от нашата стара история и е повод още веднъж да се почувстваме горди. От българските народни песни научаваме не само за живота и бита на нашите предци но и за важни моменти от нашата българска история”, категорична е Нелина в Бащино огнище.