Този уикенд телевизия “Планета” ще отпразнува своя 15 рожден ден и в Лондон.

Традиционен домакин на тържествата е вестникът на българите по света - “Будилникъ” и неговия издател инж. Емил Русанов.

Това ще стане по време на големия Есенен фолклорен събор-надиграване, в който специално участие ще вземе едно от емблематичните имена в българската музика - Нелина. Заедно с нея на сцената на The Grand Selby Marquee на 26 ноември в Лондон ще излязат и три танцови фолклорни формации на българи, живеещи във Великобритания - “Добруджа”, “Златни пендари” и “Мераклии”.

Така гостуването на Нелина в Англия ще се превърне в едно страхотно преживяване с магията на българския фолклор и традиции. Певицата разкри, че народната музика ще преобладава в репертоара й, но няма да пропусне да поздрави присъстващите и с най-харесваните си поп фолк песни.

Съвсем закономерно на празника тази събота в Лондон ще бъде и екип на телевизия “Планета”, който ще отрази всички емоции и вълнения на гостите и участниците в събора. На 17 декември традиционните фолклорни събори за всички любители на народната музика и танци на Острова продължават с оркестър “Орфей” и най-красивите мелодии, създадени от тях през годините.