Първият фолклорен албум в MP3 формат от музикална компания “Пайнер” вече се радва на слушателски интерес от почитателите на народните ритми.

Нелина събра 43 обичани народни песни в своя “Фолклорен извор”, за да направи предстоящите Великденски празници още по-вълнуващи, съобщават от Планета ТВ.

“Бях изненадана от жеста на моите продуценти от “Пайнер”, точно на мен да гласуват доверието за първия MP3-албум с народна музика”, не крие вълнението си Нелина.

Певицата, получила и статуетката за “Фолклорен изпълнител на 2013” от Годишните музикални награди на телевизия “Планета”, допълва още, че за нея е не само чест, но и голяма отговорност да продължава да издирва и записва хубави български песни от различни краища на страната ни.

“В този албум има песни от пет фолклорни области – Добруджа, Тракия, Странджа, Родопите и Македонския край. Някои от тях са добре познати, други – не чак толкова, но страшно се радвам, че в мое изпълнение те станаха обичани от малки и големи”, казва Нелина и подчертава:

“Гордея се, че имах възможността да представя някои от вечните песни от репертоара на незабравимата Недялка Керанова като “Канят ме, мамо, на тежка сватба”, “Караджа дума Русанки”, “Бях пил вино и ракия”, “Хранила мама, гледала”, “Димитър дума на мама” и др”.

Още тракийски песни са включени в албума на Нелина, сред които “Любе Тудоро, Тудоро”, представена в дует с младата певица Мария Петрова, “Гледай ма, гледай, пиленце, лале” – дует с Пепи Христозова, “Марийка ходи за вода” и др.

Песните от Странджа са представени с интерпретации на емблематични песни от репертоара на Янка Рупкина като “Станиното лице”, “Мари Марийко, Карагьозлийко” и др.

Най-много са мелодиите от Македонския край, които са избрани да намерят място в новия диск на Нелина, сред които вечните хитове “Брала мома къпини”, “Цветените очи черешови”, “Едно малой дете” “Карамфил невесто, мори”, “Бре, воденичарю”, “Запела е сойка птица” и дуетната с Николай Славеев – “Благуно, дейче, мори”.

Закърмена с хубавите добруджански песни, Нелина включи в албума “Мило ми е, мамо”, “Мене ми е драго, Стано, мъри”, “Дядовите Добреви пет снахи” и авторската “Чорбаджи Иван", пише signal.bg.