Нелина все по-често е изкушена от фолклорните ритми. В последните години тя издаде два албума с народни песни в съвременен вариант и въпреки че пуска по някое и друго попфолк парче, така и не успя да стигне до нов албум в този жанр.

Последният такъв на емблематичната певица за попфолк жанра излиза през 2004 година със заглавие "Изненада" и изглежда скоро няма намерение да пуска друг.

"Отдавна имам песни за албум. Само, че те вече са експлоатирани и е безпредметно да се издава албум с вече познати песни. Трябва да имаш поне 5-6 нови песни, които да не са чувани. Аз обаче не мога да направя толкова нови песни" - коментира тя в "Автогрф" по Планета, пише signal.bg.

Като основна трудност за реализация на повече нови попфолк песни Нелина изтъква липсата на достатъчно интересни музикални идеи, които да я впечатлят.

"Трудно ми е да харесам музика. Не мога да попадна на хубава музика. Ще пробвам повече автори. Забелязвам, че са горе-долу три имената, които работят успешно и всички изпълнители са им поръчали по една-две песни, което ще рече, че до догодина по това време те са заети" - обяснява тя.

Изпълнителката, записала славно име в най-комерсиалния жанр, е категорична, че тази музика се нуждае от свежи и нови идеи, които могат да дойдат с повече на брой автори.

"За това има нужда от нови автори, от нов стил, от нещо по-различно. Има много талантливи млади хора, само трябва по някакъв начин да направим връзката. Предлагали са ми песни, но досега авторите, с които работя са ми давали по-сполучливи песни. Има време да се поошлайфат, а и с течение на времето музикалните течения се менят" - казва още Нелина.