Нелина представи в "Открит микрофон" новия си фолклорен албум "Празник е" и отговори на многобройните въпроси на феновете защо не прави по-често попфолк проекти.

Една от най-гласовитите изпълнителки в жанра е щастлива, че се е посветила на музиката, но не крие и трудностите, които съпътстват професионалния й път, пише signal.bg.

"Благодарна съм на Господ, че съм един от хората, които имат възможност да работят това, което много харесват и да водя един нормален живот. Но за нашата продукция виждате какви неща се правят - проекти, една песен над 40-50 хиляди лева... Аз за една година долу-горе изкарвам такива пари, я изкарам, я - не. Аз не мога да си позволя да затворя такива пари в един проект. Искам да представя продукция на това ниво, но това е.... отиваме вече в съвсем друга посока, а аз съм певица. Има изпълнители, които могат да си позволят това шоу. Браво на тях, че успяват, че намират начин, че намират хора, с които да го правят. Те са вече друга категория изпълнители" - каза тя.



Певицата подчерта, че без спонсори и без намеса от страна на продуцента няма как да се правят качествени проекти.

"Аз сама не мога да се моля, не! Без такива помощи ние, редовите изпълнители, не можем да си позволим лукса да правим грандиозни проекти, каквито би ни се искало. Много са скъпи тези неща - режисьори, декори, статисти, сцени... Ако искаш да направиш нещо различно, трябват минимум 20 хиляди лева. Това са много пари за мен" - заяви тя и поясни, че макар да има убедителна музикална кариера, наистина се чувства като редови изпълнител, а не звезда.



"Така се усещам - редови изпълнител. Знам какво е да си на върха, била съм там, сега не съм. Аз съм човек реалист. От 97-ма година съм в "Пайнер" и от десетина години продуцентът ми е този, който преценява и има решаваща дума колко песни да направя, какви песни да направя, дали да направя песен, колко да се рекламирам, колко да ми струва клипа, какво да ми отпусне, т.е. аз нямам свободата да бъда творец, да правя каквото си искам.... А това изисква много финанси" - обясни изпълнителката и добави още:

"Когато хората ми пишат: "Ти, която си такова име, защо нищо не правиш" - нека знаят, че е защото нещата не зависят от мен. Аз искам много повече да правя - и песни, и качествени неща, които да предлагам... Негово величество продуцентът е отгоре. Нали затова си давам процента от моите участия, за да може той да продуцира нещата ми".