"Емануела е една от най-големите попфолк звезди в България" - с тези уводни думи започва интервюто си с изпълнителката на "Таралеж" немският журналист Денис Ровел.

Ровел видял клип на Емануела по Balkanika Music Television и се впечатлил от красотата й. Любопитството му било толкова силно, че веднага влязъл в YouTube, за да потърси подробна информация за звездата на "Ара мюзик" и останал очарован от проектите, които прави.

"Ето защо реших да намеря нейни контакти и на всяка цена да я интервюирам, за да покажа на германската общественост една българска кралица на попфолк музиката" -  разказва журналистът на entertaimnet.wordpress.com.

За пръв път пред онлайн изданието Емануела разказва за предстоящите си проекти, подготовката за третия си самостоятелен албум и за социалната кауза, която отскоро приема присърце.

"Ако имам неограничен бюджет, бих дала 80% от него за детските домове в страната ни" - категорична е Емануела.- "С останалата част ще направя клип, посветен на тези деца."

Неведнъж певицата е показвала своята загриженост към децата в нужда като на официалната си фейсбук страница няколко пъти насочваше вниманието на обществото към тази тема.

"В Испания няма домове за деца! Надявам се и в България скоро да стане така" - споделя Емануела .