Ненчо Балабанов се пробва и като рапър в новото си музикално начинание. След като предишния му опит "Рестарт" не успя да му подсигури поле за изява в този аспект, той е решил да преориентира стила си и досущ като един Криско реди рими в новия си проект, който е със социално послание. Този път кадърът на "Господари на ефира" може да се похвали с хитово звучене и зарибяващ текст, който е дело на самия актьор. Парчето е с музика и аранжимент на култовия композитор от 90-те Мага.

Видеоклипът на "Ти избираш" представя мечтите на деца, живеещи при приемни родители. Героите в лентата са Асен от Видинско, Асен от Шумен и Доротея от Плевен. Инициативата на артиста и Националната асоциация за приемна грижа има за цел да покаже, че подкрепата към децата, без значение от трудното им детство, може да доведе до реална промяна както за децата, така и за цялото общество.

Джаз певицата Хилда Казасян и легендарната„девятка“ на „Левски“ Георги Иванов – Гонзо, също участват във видеото с Балабанов. Лентата разказва три паралелни истории – на бъдещ футболен шампион, на талантлив актьор и на малка певица. В ролята на бъдещия футболен шампион е 11-годишният Асен от Шумен, който е настанен при приемната майка Даниела Костадинова. В реалния живот момчето, освен да рита топка, е доказан каратист, носител на множество спортни отличия. По време на снимките Асен и Гонзо прекарват чудесно време заедно и успяват с лекота да дадат най-доброто, въпреки студа и силния дъжд в снимачния ден.

Малката талантлива певица във видеото е артистичната Доротея от Плевен. Тя е настанена при приемната майка Валентина Коцева, като освен пеенето, детето има актьорски и художествени заложби. Снимките за Доротея и Хилда Казасян минават много гладко, като химията между двете е запечатана отлично от режисьорите Стефан Маринов и Петко Андонов. Ролята на артиста във клипа към песента „Ти избираш“ е поверена на 11-годишния Асен от Видин, който е настанен при приемната майка Сашка Миронова. Момчето, както и останалите две деца, е имало трудно детство. Във видеото бъдещият актьор имитира най-популярния образ на Ненчо Балабанов, а по-късно следва тяхната среща, която освен по момчешки забавна, е и много сърдечна.

Към края на 2018 г. 2002 деца са настанени в приемни семейства в България. 1918 от децата са клинично здрави, близо 180 са с увреждания. Най-много са децата в училищна възраст (между 6 и 14 години) - 780, бебетата са близо 650, а тийнейджърите – над 200. Близо 92% от всички деца в приемни семейства са изведени заради риск, насилие или лоша грижа от собствените им родители. Почти 60% от децата в приемни семейства през 2018 г. продължават живота си в осиновителни семейства, а всяко 15-то дете е върнато при родното семейство след преценка за подобряване на родителските умения на биологичните родители или е настанено при близки и роднини, сочи статистиката. В специализирани институции за деца в България към края на 2018 г. живеят близо 600 деца.