„Биг Брадър” наистина е шоу, което сваля маските. Златка, която отказа дори да допре устни до тези на Гъмов по време на заснемането на мюзикъла „Ах, този Джизъс” се оказа баджаначка с Никита. Мъжът, който ги обединява е Боби Ръгбиста, с който татуираната съквартирантка живее в момента. От нейните думи стана ясно, че той е бил и със Златка, явно по времето, докато вършееше по софийските дискотеки. В момента двамата живеят в Швеция. По линия на Боби баджаначка със съквартирантките се оказа и клюкарката Лили, която също бе гадже на ръгбиста преди години. Тази вечер Боби изненадващо ще влезе в къщата, за да нажежи още повече страстите.

Стоян, Никита и Цецо са номинираните за изгонване в понеделник съквартиранти. Екстравагантната Никита събра най-много негативни мнения за себе си: според Гъмов поведението й е "нагло, жалко и съветско", за Уош тя не е отборен играч, а според Албена - Никита използва името й, за да създава ненужни конфликти. Златка и Благой, Цецо и Стойко също номинираха татуираната дама. Тя, от своя страна, номинира Цецо, защото е неискрен, фалшив и често преиграва, и Станимир Гъмов, защото според нея той е предубеден към нея още от първия ден.

Причудливото поведение на Стоян му донесе 5 номинации, които дойдоха от Цецо, Уош, Стойко, Албена и Джулиана. Основните причини за номинацията му са постоянното проваляне на мисии, а за Албена причудливото му поведение е абсолютно фалшиво.
Трите номинации на Цецо дойдоха от Емануела, Стоян и Никита. Емануела намира за недостойно постоянното обсъждане сред Съквартирантите на клиентите му, според Никита той е амбивалентен, неискрен и фалшив, а Стоян го определи като "клюкар".