Нероденото бебе на Кейт Уинслет ще полети в Космоса. 37-годишната актриса и съпругът й Нед Рокенрол очакват първото си общо дете, което е трето за Кейт, по-късно тази година.

Британският магнат сър Ричард Брансън, чичо на Нед, обещал да подари на нероденото безплатен полет с космически кораб от неговата програма Върджин Галактик. Това обаче ще стане, когато детето е достатъчно голямо.

"Ричард каза на Кейт и Нед, че могат да полетят, когато си поискат, същото се отнася и за детето им", разкри запознат източник пред британския таблоид "Сън".

Актрисата има 12-годишна дъщеря Мия от първия си брак с Джим Трепълтън и 9-годишен син Джо от втория си брак с режисьора Сам Мендес. Тя и Нед вече имат безплатен билет за първото пътуване в Космоса, което трябва да стане навръх Коледа тази година.

Билет за полет на Върджин Галактик струва 200 000 долара и много звезди от шоубизнеса вече си купиха. Сред известните пътници са Аштън Къчър, Мила Кунис, Джъстин Бийбър, Леонардо Ди Каприо и Ръсел Бранд.

Интерес проявяват още Анджелина Джоли и Брад Пит, Кейти Пери, Стивън Хокинг и Том Круз.

На първия двучасов полет в орбитата на Земята ще се качат Брансън и семейството му и всеки, платил депозит, гарантиращ му място в космическия кораб.

Пътниците ще летят на близо 100 км над морското равнище, международно признатата граница с космическото пространство.

Те ще бъдат в безтегловно състояние и ще могат да се насладят на невероятната гледка на очертанията на Земята, пише БГНЕС.