Мега скандал се разразява в момента в българската художествена гимнастика.

След като Нешка Робева беше изхвърлена от Управителния съвет на българската федерация по художествена гимнастика от своята ученичка- Илиана Раева, двете си разменят остри реплики.

Робева заплаши в интервю за "България днес", че ако натискът над гимнастички и треньори не спре, ще каже много неща, които премълчава.

Илиана беше избрана за втори мандат начело на федерацията, а мястото й вече е повече от бетонирано и за в бъдеще, след като три от неините открития също влязоха в Управителния съвет - Ина Ананиева, Михаела Маевска и Катрин Велкова. Робева обвини членовете на съвета, че гласуват като овци и се страхуват да защитават мнението си пред Илиана.



Най-фрапиращо разкритие на Нешка, обаче беше индиректното твърдение, че натискът над гимнастичките, който разбуни духовете и този месец с видеоматериал от Бургас, е причината за инцидента с Цвети Стоянова.

Ето и точните думи на Нешка в интервюто за "България днес": "Раева е съсипала достатъчно много деца. Как мислите, при подобен натиск дали не се случват някои неприятни инциденти? Всеки човек търпи до известно време, а след това психиката му не издържа".