Преди почти седем години светът се сбогува с едно от най-големите величия в музиката – Ейми Уайнхаус. На 23-и юли 2011 г. тя влезе в клуб 27, където в момента си прави компания с Джанис Джоплин, Джим Морисън, Кърт Кобейн, Джими Хендрикс и много други. Несъмнено милионите й фенове по света все още страдат за малкото крехко момиче с огромен глас и нежна душа, но сякаш смъртта й засегна най-много баща й Мичъл. Наскоро той сподели в интервю пред The Sun, че през тези години, в които дъщеря му вече е покойница, не е спирал да усеща присъствието й. Оттогава насам Мич постоянно има чувството, че Ейми е около него, заради странните неща, които се случват в дома му.

„Ние си имаме традиции на рождения ден на Ейми. Отбелязваме го всяка година на 14-и септември и определено ни е трудно. Винаги съм си мислел, че тя някой ден ще се върне под някаква форма при нас. И това се е случвало, усещам присъствието й. Много често се случват странни неща вкъщи. Понякога усещам как някой сяда на леглото до мен и знам, че това е тя. Сякаш мога да я видя, това е силует, който е същият като нейния. Често я питам дали е добре, защото се притеснявам за нея. Не се страхувам от духа й, успокоявам се, защото така знам, че тя е наоколо“, споделя Мичъл.

Бащата на Ейми винаги е бил много близък с нея, затова и усеща много силна връзка, дори и след смъртта й. И тази история го доказва:

„Може би седмица, след като Ейми си отиде, бях на гости при сестра ми. Просто седяхме на тихо и си говорехме, докато в един момент не чухме тупване на прозореца. Обърнахме се и видяхме един кос, който седеше и ни наблюдаваше. Беше шокиращо, защото изглеждаше досущ като една от татуировките на Ейми. Това беше много странно, защото бе късно вечерта, когато птичките не летят, но мисля, че това беше знак от дъщеря ми. Косът дойде при мен, седна на крака ми и просто ме гледаше. Сложихме птичката между нас и тя започна да чурулика. Всеки път, когато видя кос, си мисля, че това е съобщение от Ейми и така се чувствам много по-спокоен за нея. Откакто нея я няма, се случват толкова много необясними неща“, разказва още Мичъл.

Припомняме ви, че преди няколко месеца той съобщи, че скоро предстои да излезе мюзикъл, който да разкаже за живота и кариерата на Ейми Уайнхаус, без да се фокусира над пристрастеността й към алкохола и наркотиците.

Текст: Woman.bg