На 76-годишна възраст холивудската актриса Джейн Фонда неочаквано се обърна към комедията, след като цял живот е играла драматични роли.

На филмовия фестивал в Торонто бе представена премиерата на комедията, в която тя участва "This is where I leave you". Тук иначе сериозната Джейн Фонда играе устатата майка в не особено сплотено семейство, което обаче по последната воля на покойния баща трябва да се събере за една седмица под един покрив. Режисьор на филма, в който участва известната комедийна актриса Тина Фей, е под режисурата на Шон Леви.

Филмът е екранна адаптация на романа на Джонатан Трупър. На пресконференция по повод премиерата Джейн Фонда сподели, че е приела ролята във филма макар да произхожда от фамилия на депресивни хора и комедията не е нещо естествено за нея. Все пак тя се оказва не напълно лишена от чувство за хумор. На въпрос как се чувства, работейки с много по-млади от нея актьори, тя предизвика смеха на аудиторията с думите: "Ами, нямам много избор, повечето ми познати са мъртви", пише БГНЕС.