Невена Цонева се разплака след позорното си участие на един от най-големите европейски музикални конкурси - „Нова вълна” в Сочи, и обвини организаторите, че са превърнали пребиваването й в кошмар.

Единствено тя измежду над 200 участници в цяла Европа протестира от „ужасните условия” и напусна преждевременно феста, в чието жури е Филип Киркоров, пише „Всеки ден“, цитира Hotarena.net.

По време на участието си в „Нова вълна” Цонева опошли едно от най-известните парчета на Уитни Хюстън „Винаги ще те обичам” от култовия филм „Богидард”. Абсурдният чалга аранжимент на песента отврати публиката. Изпълнението на нашенката предизвиква и смях у зрителите на феста. Вчера Цонева се защити, като обяви, че залага на оригиналната версия на парчето, което е изпълнено за пръв път от Доли Партън през 70-те години на миналия век. Във варианта на Доли Партън обаче няма чалга аранжимент, показа проверка на ежедневника.

Невена Цонева пя на две от петте състезателни вечери, след което се прибра преждевременно. От пресслужбата на фестивала съобщиха, че отказът на 29-годишната българска звезда от участия е свързан с нейното здравословно състояние. Певицата дори обяви, че се наложило сама да си слага инжекции заради падналия си глас.

„Каква е тая простащина?! Какви са тия цигански маанета?! Оригиналът е толкова нежна песен. Тая Цонева не стига, че не може да пее, ами само ни излага пред чужденците с долнопробни циганско-анадолски маанета. Тая песен да не е измислица на Слави Трифонов! В негов стил е. Най-вероятно аранжиментът е на бенда на Слави и на гаджето й Венко", възмущават се в шоу средите.

„Нова вълна”, който се провежда в Сочи под патронажа на Владимир Путин, е един от най-престижните музикални форуми в Европа. Той се смята за втория по важност след „Сан Ремо” в Италия. Цонева е получила покана да представлява България от Катя и Здравко от дует „Ритон”, което са селекционерите за страната ни. Тъй като в момента са във „ВИП Брадър”, те най-вероятно не подозират какво е станало на сцената на форума.

*В ляво Невена пише във Фейсбук: ''СОЧИ - на 04.10.15 - II конкурсен ден, ще бъда 4-та по ред. Едно делфинче в делфинариума ми "подаде" този жребий''; в дясно: ''СОЧИ - ще бъда 10-та по ред на 10.10.15 - трета конкурсна вечер, тази раковина беше късметът ми (освен, че ще съм 4-та на 04.10.... голямо съвпадение).''

В интервю за Би Ти Ви пък Невена Цонева нападна индиректно и Филип Киркоров, който е член на журито. Певицата намекна, че той по никакъв начин не й е помогнал, а на всичкото отгоре, се правил, че изобщо не я познава. „Държеше се така, все едно не е с български произход”, каза по-късно Цонева.

Вижте как Невена коментира преживяванията си в Сочи във Фейсбук:

А вие какво мислите за изпълнението на Невена? Гласувайте в нашата анкета или споделете мнението си в коментарите.