Преди време Невена Цонева направи кавър на „Повей, ветре“ на Паша Христова, а сега ще записва и свой вариант на „Двама“ на Мария Нейкова. Тя не крие, че е рисковано да изпълнява емблематични песни, но въпреки това е поела предизвикателството.

"Да, но без риск кой печели? Трябва да се рискува според мен, аз обичам да рискувам. Да направя песента „Повей, ветре“ беше нож с две остриета, но слава Богу се прие добре. „Двама“ също е готова, но все още не е издадена, защото в момента изчистваме авторските права, което се оказа много трудно. Избрали сме и други песни, но не искам още да ги споменавам, отново заради авторските права. Мога да издам само, че една от тях е „Песен моя, обич моя“, която е наполовина готова. Това стана като кауза за мен - да възраждам или да се опитам да възродя някои от най-красивите български песни по един достоен начин. Не исках просто да направим някакви денс варианти, от които мен буквално ме побиват тръпки и въобще не ми харесват" - казва певицата пред "Труд", пише signal.bg.

Талантливата изпълнителка, която е първият Мюзик айдъл у нас, споделя, че е преодоляла доста трусове в професионален план.



"След огромната победа в първия сезон на „Мюзик Айдъл“, четири години нямах никаква възможност за работа! С участието си в „Гласът на България“, исках просто да приключа с миналото си и да си дам нов старт за мен самата, не толкова за околните или за да чуя някакво одобрение от някого" - подчертава тя.

Невена е категорична, че няма как да имат реализации победителите от музикалните риалитита, ако не са достатъчно инициативни и разчитат само на продуцентите.

"Няма как да имат, особено ако очакват на продуцентите, поради простата причина, че такива няма. Най-успелите у нас са - да кажем Митко Димитров и Графа, докато „Вирджиния“ използват младите таланти на конвейер – тези, които са актуални за годината – тоест от новия „Х фактор“, а догодина ще са следващите. Така те си вървят, а след време хората все едно не са ги виждали, все едно не е било – всяко чудо за три дни. От тук-нататък изборът е изцяло на изпълнителите и зависи от това кой има достатъчно здрави нерви и воля да се задържи" - обяснява младата звезда и допълва още:

"По-лесно е от гледна точка на това, че получаваш бърз старт, но колкото по-бързо се появиш, толкова по-бързо изчезваш и отново ще кажа, че това зависи изцяло от изпълнителите. Ако те имат комплексни качества да се задържат - воля, талант, харизма, а вече разбрах, че трябва да имаш и юридически познания, може и да се получат нещата. А също така трябва да има и хубави песни, но кой ще им ги пише – не знам".