GIMME YOUR LOVE (Дай ми любовта си) – така се казва пилотният сингъл от все още парещия албум на легендарната trip-hop банда MORCHEEBA.

Именно това ще очаква вокалистката Skye и групата от българската публика на 13 декември в Зала 3 на НДК.

София е задължителна спирка от турнето  на MORCHEEBA по повод представянето  на албума HEAD UP HIGH, излязъл само преди броени дни на 14 октомври. Той е еклектичен и убийствено позитивен. И е осми поред. В създаването му участват и тримата – братята Paul и Ross Godfrey и Skye Edwards. Албумът отразява поредицата промени в професионалното развитие на бандата и техните музикални влечения и експерименти. Накратко – представлява един зрял музикантски проект, който някак обхваща осемнадесетте им години заедно.

Пилотният GIMME YOUR LOVE е като заразен вирус – забива се веднага в главата и води до тотално пристрастяване. За пореден път MORCHEEBA доказват способността си постоянно да се развиват и да се впускат в нови музикални авантюри. В него майсторът на бийта Пол се впуска в изследване на чудесата на аналоговия синтез и се увлича по дълбоки и неправилни пост-дъбстеп баслинии. Рос се заиграва с музикалните нюанси и тонове, а мелодичните вокали на Скай и нейната типична ефирна текстура допълват новите басови линии и вдигат темпото.

Албумът HEAD UP HIGH е „домакин“ на наистина звезден микс от гости, сред които хип-хоп легендата Chali 2na (Jurassic 5), рап клечката Nature Boy Jim Kelly, James Petralli (White Denim) с разтапящия му тембър, дръзките великобритански картечници Rizzle Kicks  и зверската френско-чилийска рапърка Ana Tijoux, която Paul открива в хитовия сериал "Breaking Bad". Безспорно – разнообразието на гости в албума е завидно, но не и учудващо, имайки предвид значимостта на триото в музикалната индустрия и влиянието им върху цели поколения артисти.

Билети:

Ограничени бройки билети Ранно Пиле 2: 35 лв. само в магазин Яко (Граф Игнатиев 43)

Стандартни  Билети: 40 лв. в Билетен център НДК, Eventim.bg (Germanos, Пикадили, Техномаркет, ОМВ и др.) и Ticketportal.bg (НДК, Офис 1, Booktrading и др.)