Повече от 23 000 посетители в Милано станаха свидетели на визията на Miele за кухнята на бъдещето – Невидимата кухня.

Събитието е считано за една от най-добрите продукции през Design Week в Милано и получи изключително положителен прием в социалните медии.

Паралелно с това събитие, Miele представи нови продукти на търговското изложение Eurocucina. Основните акценти: уреди за вграждане без дръжки от серията АРТЛАЙН и новите G 6000 Ecoflex съдомиялни машини.

Невидимата кухня е премиера за Miele в дизайнерският квартал на Милано - Зона Тортона: Инсталацията с форма на пръстен с диаметър 8 м е с тегло няколко тона. Двама готвачи приготвят с 3-степенно меню, с подкрепата на виртуален помощник за готвене. Последните компилирани менюта , претеглени съставки, съвети за подготовка на храната. Асистента на Miele– взема под внимание нивото на подготовка на готвещия и се намесва само тогава , когато има нужда от това или има опасност нещо да се обърка.

Преди всичко, целта на събитието е да подхрани вдъхновението: "Невидимата кухня носи нов смисъл в творчеството и готвенето става вълнуващо и е забавно ", обобщава д-р Axel Kniehl, изпълнителен директор на Miele, отговарящ за маркетинга и продажбите. Тази кухня е невидима, в смисъла на това , че на нито един уред не се дава важно място; вместо това, фокусът е прехвърлен към нуждите на потребителя. Технологията зад Невидимата кухня се дължи на изследователски екип и проектанти под егидата на Дизайнерският център на Miele.

Откликът в Интернет и социалните медии е положителен и впечатляващ (theinvisiblekitchen.miele.com). Само Фейсбук страницата на The Invisible Kitchen привлича над един милион посетители. Паралелно с изложението на кухненско обзавеждане и мебели на панаира в Милано, фирми и дизайнери представиха най-новите тенденции в дизайна. От тях 16 са номинирани за "Наградата Milan Design", включително Miele.



От своята визия за кухнята на бъдещето до представянето нови модели уреди: Фокусът на вниманието на Miele беше ArtLineсерията от уреди за вграждане. Фурните и всички останали уреди от серията позволяват много по естетична интеграция в съвременната кухня. Представен бе и новият цвят, появяващ се за първи път в ArtLineсерията - GraphiteGrey.

Новите съдомиялни машини от серията G 6000 Ecoflex Miele водещи в областта на енергийната ефективност , кратката 58 минутна програма измива с топ резултати, както и подобреният дизайн на кошниците дава още по-голямо удобство.