New Bloom Winery e големият победител на Винария 2018 г., стана ясно по време на официалното награждаване в Панаира в Пловдив. Избата от Съединение грабна два златни ритона за своите розета.

Първата награда е за розе от серията Face-to-Face (F2F) от сортовете Каберне Совиньон и Марселан, реколта 2017, а вторият приз е за розовото вино New Bloom от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира, реколта 2016. Избата спечели и три златни медала от Винария – за вино New Bloom от немския сорт Регент, за PIXELS Каберне Совиньон и за PIXELS Совиньон блан.

Отличията са поредното признание за една от най-модерните изби в страната. През декември миналата година New Bloom Winery грабна приза „Златната изба на България“. Избата работи с добре познати сортове като Каберне совиньон, Каберне фран, Мерло, Сира, Шардоне, Совиньон блан и Мускат, така и с нетрадиционните Дорнфелдер, Регент и Глера. Избата се простира на площ от 700 кв.м. Тя се наложи на пазара като модерното лице на родното винарство. Производствената им част в Съединение, е изцяло реновирана като през 2014 г. е завършена нова бутилираща линия, с която се затвори целия производствен капацитет. В избата използват класически френски бъчви и бетонни съдове.

Главен енолог на New Bloom Winery е Владимир Влъчков. „Имам късмета да работя в екип със страхотни млади професионалисти. Тази награда е признание за техните усилия и любовта, която влагат в правенето на качествени вина“, каза експертът.

На 26-то издание на международната специализирана изложба участваха над 300 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки. Те се оценяваха от 20-членно жури, в което участват утвърдени дегустатори от страната и чужбина. Четиринадесет от тях са членове на Съюза на енолозите в България, който е партньор на Националната лозаро-винарска камара в организацията на конкурса. В състава на дегустационната комисия участват чуждестранни енолози. Сред тях са вино блогърът Пол Капуто от Англия и сръбският дегустатор Томислав Иванович – с дългогодишен опит в международни винени конкурси. Председател на международното жури е д-р Димитър Гайдарски.