Ник Гордън е дал на Боби Кристина „токсичен коктейл”, след което я е сложил с лицето надолу във ваната със студена вода в последната нощ, в която покойната дъщеря на Уитни Хюстън бе видяна в съзнание.

Това се твърди в съдебен иск, внесен в съда в петък, уточнява Блиц. В иска се добавя и обвинението за „смърт по невнимание” срещу Гордън, който през юни вече бе обвинен в нападение, побой, емоционален тормоз и кражба на пари от Боби Кристина.

22-годишната Боби Кристина бе открита в неконтактно състояние във ваната си в дома си през януари. Тя почина на 26 юли, след като бе шест месеца в кома.

Седмица след погребението й, адвокатите са внесли корекции в иска. Така той съдържа сензационни нови твърдения относно нощта, в която Браун бе хоспитализирана, включително и новината, че по време на инцидента с младото момиче в къщата й може да е имало друга жена.



Според прокурорите, разпитвали Макс Ломас, който също се е намирал в къщата, Гордън цяла вечер „се е друсал с кокаин и е пиел много алкохол”. Прибирайки се у дома, той е гледал записи с Браун и е слушал нейни разговори, след което е обвинил младата жена в изневяра.

Двамата са се скарали. Първо са били в кухнята, след това караницата се е преместила във всекидневната, а после и в основната спалня. В крайна сметка скандалът утихнал. Именно тогава Гордън дал на Боби Кристина „токсичен коктейл”, благодарение на който тя изпаднала в безсъзнание, и я сложил с лице надолу във ваната със студена вода, което на свой ред е довело до мозъчните увреждания.



Според новите сензационни разкрития, в дома по време на инцидента е имало „бяло момиче”, което е лежало на леглото в основната спалня. Според документите, Гордън е излязъл от банята, облечен в други дрехи, положил е главата си в скута на бялата жена и казал: „Сега искам малко красиво бяло момиче като теб”.

15минути по-късно друг гост влязъл в банята и заварил Боби Кристина във ваната. Всички присъстващи в къщата се опитали да събудят Боби Кристина, която била с подута уста и почти избит зъб.

Когато Боби Кристина е била хоспитализирана и поставена в медикаментозна кома, лекарите я диагностицираха с „глобално и необратимо увреждане на мозъка ... в резултат на действията (Гордън)”, пише в документите.