Скандалният журналист Ник Щайн, който правеше политически предавания в България и около него гъмжеше от побоища и дългове, от година и половина работи в Хамбург, Германия.

Чистата надница, която получава, е 30 евро на час. Заедно с приятелката си немкиня Ник живее под наем в къща от 128 квадрата, за която плаща 600 евро без месечните разходи. Гаджето на журналиста е секретарка в адвокатска кантора, с която си делят наема.

"Българската ми приятелка Таня не пожела да дойде с мене в Германия. Беше ми гадно", споделя Щайн в интервю за журналистката Дани Златанчева.

"Не можех да си представя, че жена, с която съм живял седем години под един покрив, не иска да ме последва. Още повече че ми роди и дете. Малката се казва Никита. Кръстена е на мен".

"На 19 септември навърши 4 годинки. Много я обичам, но не съм я виждал отдавна. Не поддържам никаква връзка с бившата си приятелка Таня. И страдам за детето. Раздялата бе жестока."

Ник Щайн не коментира дали плаща издръжка за дъщеричката си, явно защото няма подобни желания. Разказва обаче, че в нашата страна живял седем години именно заради любовта си към изменничката Таня.

Дошъл у нас като стажант в софийското бюро на "Дойче веле" и се залюбил с хубавата казанлъчанка. Когато дошло време да си тръгва, Таня не могла да го последва заради визовия режим и пожелала той да остане в България.

"Не съжалявам за тази любов. Беше красива", обобщава Щайн, който и в Хамбург е нарекъл предаването, което води "От телефон до микрофон".