Нова трагедия разтърси футболния свят – Стилиян Петров е болен от остра форма на левкемия.

Днес започва лечението на футболиста в лондонска клиника. Хиляди футболни фенове, а и хора, които нямат връзка с най-популярния спорт, споделиха, че ще се молят за Стилиян, пише kliuki.bg.

Много публични личности пожелаха на капитана на българския национален отбор сила и воля за справяне със страшната болест. Надеждите са, че тя е открита навреме, а и футболиста е водил изключително здравословен начин на живот – това кара него и семейството му да се надяват, че ще се излекува.

Към хората, които подкрепиха футболиста и му изпратиха своята морална подкрепа са и неговият съотборник Ники Михайлов и приятелката му певицата Алисия.

И двамата публикуваха насърчително послания, с които се надяват да повдигнат духа на Петров.

*Стилиян Петров (Снимка: Bulphoto)

„Стан, всички се молим за теб! Ти си един голям спортист, страхотен човек и добър приятел. Нека твоята дисциплина и борбеност ти помогнат в това изпитание! Нека Господ бъде с теб!“, написа вратарят на националния тим на стената си в социалната мрежа.

Алисия също не остана безразлична към лошата новина за Стилиян:

"Българи, молете се за Стилиян! От цялото си сърце ви моля да насочите всичките си положителни мисли към този уникален човек и футболист! Господ да е с него и семейството му!", сподели Алисия.

Фенове и общество се обединиха около идеята, че трябва да изпратят положителни вибрации на капитана, за да му вдъхнат сили и кураж за предстоящата битка.

Негови бивши треньори, съотборници, феновете на „Селтик“, „Астън Вила“ и българския национален отбор непрекъснато му изпращат съобщения, с които му желаят бързо и напълно оздравяване.

Снимки: сп. Story