Режисьорът Ники Илиев посрещна с усмивка слуховете, че със съпругата му Саня Борисова очакват първия си наследник.

„Би било страхотно, но за момента няма такова нещо. Когато това се случи, няма да имам причина да го крия. Всяка седмица се пускат различни неща за нас”, сподели той за „Монитор”.

Освен за бебе със Саня работят по логистиката и кастинга за третия си филм All She Wrote („Всичко, което тя написа”). Сценарият е дело на Илиев и се върти около бивш боксьор, който слиза от ринга заради мозъчно увреждане и започва да изкарва джобните си като музикант по клубове в Ню Йорк. Влюбва се в българска емигрантка със сходен здравословен проблем, а в кожата й ще скочи Саня Борисова.

„Тя е вдъхновението ми за женските образи. В момента търсим американец за ролята на Арън, главния герой. Освен с добра двигателна култура той трябва да разполага с вокален потенциал, да свири на китара. Водим преговори с няколко актьори и нито един не е голяма звезда. Първо, бюджетът не ни го позволява, и второ – аз не търся знаменитости, а просто подходящ тип за ролята”, издава Илиев.

След успеха на „Чужденецът” и „Живи легенди” той ще се оттегли от терен изцяло зад кадър. „Ще се фокусирам върху режисурата и продуцирането. Доста тежко е да балансирам между тези две неща и главна роля, а и филмът страда от това”, категоричен е бившият модел.

Сред сигурните имена в каста на комедията е Орлин Павлов, който вече обра овациите в „Живи легенди” като банкер, върнал се в пубертета след тежък удар по главата. Певеца ще видим като екранен брат на героинята на Саня. Походящи локации за филма Ники намира още миналото лято в Ел Ей, когато All She Wrote спечели втора награда за пълнометражен сценарий на Los Angelеs Independent Movie Awards.

Тогава Илиев среща и собственик на независима кинокомпания, който предлага да стане копродуцент на филма. По-голямата част от действието ще се развива в Ню Йорк и Банско, а клапата на проекта трябва да щракне за сефте в началото на юни.