Големият италиански актьор Микеле Плачидо стяга куфари за България.

Очаква се той да е сред VIP гостите на премиерата на „Живи легенди” идната сряда в столичен мол.

“Чакам потвърждение от него този уикенд.

Той ще гледа филма директно на екран. Само аз и още пет души знаем какво се получи, защото завършихме лентата едва завчера”, сподели за „Монитор” режисьорът Ники Илиев.

В комедията Плачидо играе Кристиано Негри, художник и баща на героинята на Саня Борисова. Сцените с него са снимани за два дни в морска вила в Монако.

Легендата от „Октопод” поискал само кола и шофьор, а хонорарът му бил символичен за звезда от неговия калибър. Като негова екранна съпруга ще видим Анна-Мария Гюзелева, която през 90-те взе първото интервю от Плачидо за предаването „Добро утро”.

Сценарият, който Ники и Саня пишат по време на медения си месец в Сицилия, се върти около шепа приятели от гимназията.

Те си чукват среща 15 години след абитуриентския си бал само за да споделят провалените си мечти. Централният персонаж е поверен на Орлин Павлов, който след удар по главата къса с кариерата на банкер, и изживявайки втори пубертет, хуква да пуши трева по Черноморието.

По време на снимките поп идолът предозирал с шоколад по спешност.

„Беше снимал видеото към „За ден” до 6,30 ч, взе душ и дойде смъртно уморен на терен. Приятелка му беше подарила кофа с шоколад два месеца преди рожденния му ден, а той не я пипаше, за да не напълнее. Но в случая имаше нужда от енергия. Раздаде пластмасови лъжички на целия екип”, разказа Ники.

В „Живи легенди” той е кикбоксьор и репетира хореографията на ринга цели два месеца.

Сред вечните гимназисти в лентата са Яна Маринова (стриптийзьорка), Димо Алексиев (мъж под чехъл, бивш шампион по мотоциклетизъм), Любо Ковачев (спасител на плажа) и Георги Кадурин.