За 16-ти пореден път в красивия пристанищен град Иския (Италия) от 15 до 21 юли ще се проведе Ischia Global Film&Music Fest, който събира знаменитости от световната филмова и музикална сцена. В почетния борд на фестивала и тази година са българката Дарина Павлова и продуцента Ави Лърнър. Организаторите вече обявиха и някои от наградите, които ще бъдат раздадени по време на Ischia Global Fest. „Филм на годината“ става драмата “Dogman” на режисьора Матео Гароне, а актьорска награда очаква Марчело Фонте за изпълнението си в лентата.

В музикалната секция на фестивала, за носители на наградата „Ischia Walton Music Award” ще бъдат обявени американския музикален и тв продуцент, аранжор, диригент, композитор и тромпетист Куинси Джоунс и италианската музикална легенда Ренато Зиро. Двамата се очаква да присъстват на специална церемония в Иския и лично да получат призовете си, а Куинсии Джоунс ще отбележи и 60 години творческа кариера. Наградата „Ischia Truman Capote“, посветена на американския журналист и романист, се присъжда на италианските писатели и сценаристи Донато Каризи и Маурицио Ди Джовани.


Тази година форумът ще бъде открит с прожекция на криминалната драма „Сикарио 2: Soldado“, продължение на филма „Сикарио“. Лентата е дело на режисьора Стефано Солима (сериалите “Gomorra” и “Suburra”) и сценариста Тайлър Шеридан. В главните роли отново са Джош Бролин и Бенисио дел Торо. В „Сикарио 2: Soldado“ войната с наркотиците на границата между САЩ и Мексико ескалира и картелите организират трафик на терористи през границата. Екшънът тръгна и по родните кина в края на юни едновременно с щатската си премиера.



На 20 юли, последния пълнометражен филм на Ники Илиев „Нокаут, или Всичко, което тя написа“, ще има специална прожекция в Cinema Delle Vittorie в Иския. Част от актьорския състав ще уважи с присъствие премиерата на лентата, а край красивите брегове на Наполи се очаква и Гари Дърден, който се снима в лената и стана популярен с участието си в сериала "От местопрестъплението".