Сценарий от една страница формат А 4 е равна горе-долу на минута от филм.

Това прекрасно знаят Саня Борисова и Ники Илиев. Двамата вече са написали повече от половината от сюжета на новия си филм с работното заглавие "Живи легенди".

За да го допишат, те отидоха на меден месец в Сицилия няколко дни след като се врекоха един на друг на 25 август. Именно това правеха по време на ваканцията - повече работеха, отколкото си почиваха.

"Първо нахвърлихме идеите. Ники е много добър разказвач, той е главният сценарист. Той навързва историята. А аз съм човек на детайла - накрая допълваме заедно образите и сцените", разказа Саня пред в. "24 часа".

Двамата работят съвместно със сценариста Ники Иванов, който в последствие избраха и за свой кум или духовен покровител, както Саня обича да казва. Той и Илиев са приятели още от студенти в Нов български университет.

Действието в "Живи легенди" ще се развива на българското Черноморие. Ще има много персонажи, а жанрът е комедийно романтичен. По план снимките започват напролет. Във филма ще участват и Саня, и Ники.

Преди това те ще заминат за Испания на Международния кинофестивал в Марбея, където първият им филм "Чужденецът" е сред 20-те ленти, избрани измежду общо 800 други да участва в състезателната програма.

Сега актрисата си подготвя и документи за виза, защото през ноември двамата са поканени на още по-престижния филмов фестивал в Манхатън, където отново ще представят "Чужденецът".