Ники Илиев шокира с елементарни правописни грешки. Оказва се, че режисьорът не знае как се образува множествено число в българския език – нещо, което се учи още в 5-и клас.

Думата „героите” той написа на страницата си във Фейсбук не с „и” а с „й”. Повод да лъсне лошият му правопис стана кастинг за актьори, който младият режисьор прави за нов филм. Той сподели, че търси млада жена и не толкова млад мъж, а кандидати за кино слава се втурнаха да му задават всевъзможни въпроси по темата.

Ники зачеркна завинаги Саня

„Здравейте. Понеже съм на снимки по цял ден за съжаление нямам да отговарям на коментари и въпроси. За това тези дни ще пуснем нов пост с повече подробности за геройте, видео кастинг, друга дата и така. Благодаря за интереса”, написа Ники. В този иначе кратък текст се откриват няколко пропуска от началното му образование. Освен гафа с множественото число се вижда пропусната запетая, думата „затова” трябва да е написана слято, „нямам” трябва да е „няма”, а при по-сериозно вглеждане може да се види и друг правописен проблем, забеляза "Уикенд".

"Ъпсурт" се разпадат

„Странно е толкова интелигентен на вид актьор, творец, сценарист, млад човек с потекло и висше образование да има проблеми с грамотността”, смятат зрителите на филмите на Илиев.