За пръв път български филм пробива в американската видеоплатформа „Нетфликс“- Европа. Става въпрос за хитовата лента на Ники Илиев „Завръщане“, пише „Телеграф“. Според информацията от платформата искат още родни ленти да влязат в каталога им.

Филмът, който излезе през 2019-а и се радваше на масов успех у нас, успя да пробие и в световната платформа. По последни данни Ники Илиев и Башар Рахал са пред затваряне на сделката с „Нетфликс“. Екип на „Телеграф“ се свърза с Илиев, който заяви: „Да, вярно е. Дай боже всичко да е наред, в края на лятото ще бъде достъпен“. Хитовият режисьор разкри още, че усилено работят по продължението на филма, а снимките на „Завръщане 2“ се очаква да започнат през юни.

Припомняме ви, че с тази лента Ники взе награда от десетото издание на международния филмов фестивал в Манхатън. Българинът грабна приза в категорията „Най-добър режисьор“. У нас „Завръщане“ бе обявен за на най-гледаният български филм за 2019, а в него последната си кинороля изигра покойнияТ Стефан Данаилов.

Във филма участват още Башар Рахал, Бойко Кръстанов, Александър Кадиев, Орлин Павлов, Искра Донова, Евелин Костова, Диляна Попова и др. Историята разказва как точно 25 години след паметното футболно лято на България през 94-та трима приятели се завръщат у дома от всички краища на света, за да помогнат на друг свой приятел от детството да спаси родната си къща. Задачата се оказва изключително трудна, а поредица от безумни случки и абсурдни препятствия поставят на изпитания дългогодишното им приятелство.