След успеха на Чужденецът, с който отнесе три международни награди, Ники Илиев ще направи втория си режисьорски опит с лентата Живи легенди.

Тя ще разкаже за група приятели, които са преоткрили себе си и отношенията си с близките си. Това става по доста забавен и неочакван начин, случват се доста странни и приключенски неща, научи Супер 19', пише slava.bg.

Все още той работи по сценария и признава, че засега има цели шест варианта, но още не е доволен и иска напълно да доизкусури подробностите. Ники вече мисли и за третия си филм. Той ще е свързан с боевете ММА. Лентата ще е нещо между спортна драма и екшън със силни образи и доста опасни ситуации, преплетени с двубои на ринга.

Ники споделя, че е искал да направи първо него, но в крайна сметка решил да го остави за по-нататък, понеже е по-труден за реализация, а и за една такава продукция трябват много пари. "За такъв филм се намират по-трудно пари. Чужденецът е за млади и стари, за деца, а един такъв боен филм е за друга, по-малка аудитория – предимно мъжка и в определена възраст" споделя Ники в тв интервю.