Актьорът Ники Илиев, който се изявява и като режисьор и неотдавна завърши филма си „Чужденецът”, сподели, че голяма част от кадрите са снимани нелегално.

Отначало филмът е реализиран като късометражен "Един мъж извън града", но много близки и познати на Илиев го посъветвали да го превърне в една пълнометражна филмова продукция

Лентата "Чужденецът" е реализирана в България и Франция, като снимките в чужбина са направени без разрешителни.

„Нямахме достатъчно пари, за да платим разрешителни за снимки и затова работихме под голямо напрежение - непрекъснато се озъртахме за полицаи”, разказа Ники Илиев, който бе гост вчера в „На кафе” заедно с приятелката си Саня Борисова, пише Dir.bg

Той призна, че на едни снимки в Париж, униформените са ги хванали и се е наложило да ги излъжат, че работят върху документален филм за България. „Докато един човек държеше камерата и снимаше, други трима от екипа му правеха заслон, за да не бъде забелязан какво прави”, разказа актьорът.

Въпреки ниския бюджет на филма, Ники е успял да привлече звездата Кристоф Ламбер за второстепенна роля. „В договора на Ламбер е включена клауза да присъства на премиерата, така че би трябвало да дойде”, издаде Ники.

Той сподели, че Ламбер се е съгласил да получи много по-нисък хонорар от това, което по принцип получава, защото продукцията е нискобюджента. Илиев признава, че именно името на Кристоф му отворило много врати и успял да привлече повече спонсори, за да довърши проекта си.

По време на снимките във Франция, за грима, костюмите и прическите се е грижила изцяло приятелката му Саня.