Един от най-популярните тв водещи у нас - Ники Кънчев, се бори с тежка форма на диабет.

Една от причините за влошеното здравословно състояние на мистър Стани богат било рязкото отслабване чрез гладуване. През годините на своята телевизионна популярност Ники Кънчев многократно водеше битки с килограмите.

Макар че е от запалянковците, които практикуват активно любимите си спортове, той така и не успяваше да се пребори с биреното си коремче. След като обаче се подложил на сериозно гладуване, Кънчев се лишил от допълнителното телесно тегло, но си докарал диабет.

Популярният водещ го призна не къде да е, а на работна среща на водещи специалисти в тази област.

„Не съм очаквал, но след поредица кофти неща, които ми се случиха в живота, ме сполетя и това. Не обръщах внимание. Случайно споделих пред един приятел, че често ме боли главата и той настоя да се изследвам. Когато отидох, цветът на урината ми показа ясно, че имам висока кръвна захар. Не бях ял нито шоколад, нито друго сладко вечерта, но кръвната ми захар беше 11,6. Е, после разбрах, че има и още по-нагоре - може да стигне 18, 20, 30 дори. Но все пак 11 си е доста високо и си е категоричен диабет", разказа Ники.

Освен рязкото сваляне на килограми, според специалисти има и друга причина за диабета на Кънчев, а именно най-голямата му мъка - загубата на дете. Когато преди години приятелката му Даниела роди близначета, две прекрасни момиченца, едното от тях, за съжаление, не успя да оцелее. Ники дълго време бил в сериозна депресия от случилото се, често тъгувал заради загубата и постепенно това му докарало здравословните неприятности. „Тревогата и стресът са едни от най-сигурните причинители на диабет", коментират специалистите.

Въпреки че отслабването е доказано вредно за Кънчев, той бил твърдо решен да продължава със сериозните диети. Ники трябва да се вкара във форма преди есента, когато се очаква да заеме мястото на Сашо Диков в Нова Телевизия. Диков има договор за неговото предаване „Дикоff" само до края на сезона, а след това шефовете нямали намерение да го възобновяват. Сашо вдигнал мизата на заплатата си твърде много, докато Кънчев бил съгласен да води ток-шоу и за по-малко заплащане. Очаква се Диков да отиде в конкурентната Би Ти Ви, където най-вероятно ще си партнира със своята щерка Пипи.