Водещите Ники Кънчев и Николай Дойнов, Дани Ганчев от група „Тангра“, китаристът Иво Чалъков от Gravity co, победителят от „Гласът на България“ Ния Петрова , актрисите Яна Бобева и Анелия Мангърова подкрепиха организацията Pet sisters, която намери нов дом на над 250 кучета и котки през 2019 г.

Те бяха част от благотворителното събитие на организацията под надслов „Коледа си има дом“, на което бяха събрани средства за подобряване на условията в спасителния център в село Кривина. Със събраната от благотворителния базар сума от 1502,10 лева ще бъдат закупени термопанели, с които екипът на организацията изгражда изцяло затворени и отопляеми помещения за кучетата, настанени в приюта и очакващи своя нов дом.


С дарения, лични средства и доброволчески труд, през 2019 г. Pet sisters подобряват условия на живот на настанените в приюта над 70 кучета и котки, и ежедневно помагат на възрастни, болни и изхвърлени от стопаните си животни в цялата страна.
Над 250 са спасените кучета и котки, на които Pet sisters намират нов дом и грижовни стопани през 2019 г. Благодарение на усилията на екипа и доброволци, 227 кучета и 26 котки са задомени в Германия, Австрия, Швейцария, Дания, Швеция и Лихтенщайн. През тази година едва седем от живеещите в приюта бездомни животни са били осиновени в България.


„Често ни питат защо спасените български животни заминават предимно за чужбина. Причините са много. Тук изключително рядко някой осиновява животно с недъг или нелечима болест. А често от партньорите ни в Германия получаваме точно такива запитвания. Съвсем скорошен пример – жена е поискала да осинови най-възрастното животно от нашия спасителен център. И така дядо Нерон, на около 16 години, ще прекара оставащото му време като домашно куче. В България запитванията са за предимно дребни кучета, по възможност бебета, които да напомнят на някаква порода. Търсят ги и за пазачи в двор“, разказват от организацията.

снимки: Николай Стоянов и Фани Михайлова