След като отново се подвизава в Турция и местния отбор "Мерсин", Мамин Ники е решил да не пропилява и този даден му шанс, защото може да бъде последен в кариерата му.

След като осем месеца седя без отбор, но не пожела да приеме няколко оферти заради ниско според него възнаграждение, сега той коренно е променил мирогледа си.

Михайлов се е заканил футболът да бъде на първо и централно място в живота му, а за се случи това, жените и флиртовете трябва да бъдат изместени в периферията. Или направо да липсват! Надали някой му вярва на Ники, надали и самият той си си вярва на гръмките слова, но това е желанието му в този момент - да се концентрира изцяло върху кариерата си.



Вратарят сега е на 28 години и реално погледнато може да изкара още дестина с неговия пост. Само че с досегашния му начин на живот, нищо чудно да залезе съвсем скоро. Ники явно се е усетил, че сам съсипва живота си с любезното съдействие на куп златотъсачки, разбира се. Дори и те обаче го зарязаха, защото без отбор няма пари, а от там и се губи привлекателността му.
Сега обаче Михайлов вече не е безработен и знае, че отново пред вратата на вилата му в Мерсин ще се наредят към жадни за слава мацки. Явно познавайки слабите си ангели, той е решил да ги предупреди предварително, че няма смисъл да се занимават с него. Дано да послушат молбите му, че иначе не се знае дали ще устои на изкушенията.

Именно при първия си престой в турския град, вратарят се облажи с редица местни красавици, които сега са наскърбени от новината за абдикирането му от полето на флиртовете. Заради забежките си преди Ники Михайлов си изпроси раздялата с Алисия, на която й дойде до гуша от изневерите му в южната ни съседка, пише "България днес".

Тръгнал по пътя на монашеството в името на кариерата си, Мамин Ники започна да го раздава и дървен философ. "Всичко на този свят се крепи на една-единствена дума - желание. Искаш ли нещо, правиш го. Всичко останало са оправдания", умува той.

Въпреки че говори гръмки слова, действията нещо му куцат. Само за първите два мача с новия си стар тим, Николай допусна цели девет гола във вратата си. Но надеждата умира последна, а жените май са му само оправдание за неуспехите.