Николай Михайлов си живее като истински бей в турския град Мерсин, където след половингодишна пауза се завърна в едноименния местен тим.

Вратарят на националния отбор се шири във вила с басейн и собствена овощна градина, която се намира в най-богатия квартал на крайбрежния град, обитаван само от бизнесмени, депутати, политици, сред които и самият кмет на Мерсин.

Михайлов се върна в Турция през август и изненада всички, като подписа договор с бившия си клуб, с който се раздели в края на декември заради разногласия с тогавашната управата. Новото ръководство обаче настоя българинът да застане за втори път пред вратата на "Мерсин", като му предложиха суперусловия, според които в момента той е в Топ 3 сред най-скъпоплатените играчи на "Мерсин".



В материал по повод завръщането на стража на "Мерсин Арена" местно спортно издание коментира с изумление високия стандарт на живот на българина. За втория си престой в пристанищния град на Средиземно море Михайлов се е настанил в къщата, която обитаваше и допреди да скъса с клуба си. Турските журналисти отбелязват, че освен нашенеца само още един футболист от отбора си е позволил да наеме къща в елитния квартал, тъй като наемите там са твърде високи за местните и в него живее само каймакът на елитното общество в града.

За къщата си Николай плащал наем в порядъка 2000-2500 евро. Именно заради високата цена за имота не са се намерили нови наематели, докато Михайлов си е бил в България, а при завръщането му без колебание се настанил отново в него. Това обаче не са единствените разходи на футболния ерген, издават от близкото му обкръжение. Седмица след пристигането му в Мерсин той посрещнал в дома си двама души от София - личния готвач и икономката, които го придружават в чужбина от доста години. С техните заплати месечните разходи на свикналия да живее прекалено разточително национал достигали близо 10 бона.



Къщата на Михайлов разполагала с 5 спални и 4 бани, огромна панорамна тераса на покрива, собствен басейн и двор от 400 квадрата с овощна градина, в която растели дръвчета с ябълки, круши и лаймове. Черешката на тортата била личната спалня на вратаря, в която на метър от леглото му има... вана. Целият имот се оценявал за около 2 млн. евро.

Доста повече от тази сума 28-годишният вратар е заделил за инвестиция на свой собствен палат в Бистрица над София, съобщи наскоро "Ретро". Строежът на 3-етажната сграда започва до няколко месеца и тя ще служи за семейна къща на Михайлов, когато един ден се ожени.

Теренът, закупен от стража, се намира в началото на селото и само за него той се е охарчил най-малко с 300 хиляди евро. Бистришкият дом на Ники щял да бъде с басейн и терен за минифутбол в двора. Младият милионер притежава и луксозен апартамент с панорамен изглед към бул. "Черни връх", обзаведен по последен писък на интериорната и техномода.